Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Τουρκία «εφόσον υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες»

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mεβλούτ Τσαβούσογλου, δεν απέκλεισε «συνάντηση κορυφής»  Μητσοτάκη – Ερντογάν, μετά τη συνάντηση με το Νίκο Δένδια, ενώ υποστήριξε ότι «η Τουρκία έχει επιδείξει τη στάση της τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σχετικά με την Ανατολική Μεσόγειο, μιλώντας για δίκαιο διαμοιρασμό».

Στην Αθήνα, μετά τιςο κύκλος των συνομιλιών συνεχίστηκε με τις ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλή Δεμίρη και τον Τούρκο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, στον απόηχο των απειλητικών .

Η συνάντηση στο πλαίσιο των πολιτικών διαβουλεύσεων διήρκεσε 2,5 ώρες, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό τους, αν και στο πλαίσιο αυτό, γίνεται ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και των περιφερειακών εξελίξεων, ενώ εκτιμάται ότι συζητήθηκε και το Κυπριακό, ενόψει της σύγκλησης της άτυπης Πενταμερούς στο τέλος Απριλίου.

«Εναπόκειται στην Τουρκία να χτίσει εμπιστοσύνη»

«Δεν είναι διαπραγμάτευση, αφορά την συζήτηση για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Νότια της Κρήτης, στην περιοχή της Αττικής και στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζονται οι κοινές ασκήσεις με τους Αμερικανούς, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι κοινές πτήσεις των Ελληνικών Αεροσκαφών μαζί με τα Σαουδαραβικά F-15 σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Πηγή: ΕΡΤ/ Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΤο Instagram θέλει να μαντεύει την ηλικία των χρηστών με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης
Επόμενο άρθροΗ Ισπανία ξεπέρασε το τρίτο κύμα πανδημίας – Συνιστά όμως προσοχή στις μετακινήσεις