ΠΟΕΣ: Καταγγέλει τις προσωπικές δαπάνες για αγορά στρατιωτικού ιματισμού

Σε βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας, προέβη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Αναλυτικότερα, αφού επισημαίνει ότι «δεν καθιερώνεται η χορήγηση αμιγώς θερινής στολής ασκήσεων», με το «σκεπτικό» ότι επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του ΓΕΣ «κατά 3 εκατομμύρια ευρώ» (!), αναφερόμενη γενικότερα στις στολές και τα άρβυλα που πρέπει να δίδονται στους στρατιωτικούς, τονίζει ότι:

-Το κάθε στέλεχος δαπανά το ποσό των 165 ευρώ ετησίως, για να καλύψει (με αμφιβόλου ποιότητας ιματισμό) τις υπηρεσιακές του ανάγκες στην ένδυση.

-Οι νέοι τύποι στολής και αρβύλων είναι γνωστοί στους συναδέλφους μας, μόνο από φωτογραφίες, ή επειδή τις προμηθεύονται ιδιωτικώς -με ιδία έξοδα- από το ελεύθερο εμπόριο.

-Έχουν περάσει 62 μήνες από την τελευταία χορήγηση στολών εργασίας – εκστρατείας, ενώ η τελευταία χορήγηση που πραγματοποιήθηκε σε άρβυλα (σε όσους χορηγήθηκαν το 2018), δεν αφορούσε στον νέο τύπο, αλλά σε παλαιότερο.

Με αφορμή, επίσης, τη διαβεβαίωση του υπουργείου Αμυνας ότι προχωρούν διαδικασίες διαγωνισμών για να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα, η ΠΟΕΣ υπογραμμίζει ότι:

-Τριάντα τρεις μήνες από τη σχετική τότε απάντηση του υπουργείου, φαίνεται ότι αυτές οι “εν εξελίξει διαγωνιστικές διαδικασίες και συμβάσεις” δεν έχουν τελειωμό.

-Οι διαγωνιστικές διαδικασίες αναφέρθηκαν και επί παλαιοτέρων υπουργών Άμυνας και ως εκ τούτου, πλέον, οι απαντήσεις δίδονται για να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη χορήγηση στολών εργασίας – εκστρατείας στα στελέχη του ΣΞ (που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ). 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις – Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν»
Επόμενο άρθροΣτην Αλβανία ο Ν. Δένδιας: Κρίσιμη επίσκεψη εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ