Σουηδία: Φυλάκισαν τα παιδιά τους 4 μήνες λόγω covid 19 – Τα απελευθέρωσε η αστυνομία

People enjoy a picnic next to lake Malaren, as the spread of the coronavirus disease (COVID-19) continues, in Satra, south east of Stockholm, Sweden April 25, 2020. TT News Agency/Henrik Montgomery via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. SWEDEN OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN SWEDEN.

Σοκ προκαλεί περιστατικό που συναίβει στη Σουηδία και αφορά 3 ανήλικα παιδιά που οι γονείς τους κρατούσαν φυλακισμένα λόγω του covid 19.

Οι γονείς τρομοκρατημένοι από την πανδημία αμπαρώθηκαν στο σπίτι και δεν άφηναν τα παιδιά τους να βγουν από το σπίτι για 4 μήνες.

Το χειρότερο δε, είναι πως τα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα στα δωμάτιά τους και δεν μπορούσαν να μετακινούνται ούτε καν μέσα στο διαμέρισμα.

«Οι  Αρχές της Σουηδίας απομάκρυναν από την οικογένειά τα τρία παιδιά ηλικίας 10 με 17 ετών, αφού οι γονείς τους τα κρατούσαν κλεισμένα στο σπίτι επί τέσσερις μήνες επειδή είχαν φοβηθεί  από την πανδημία του κορονοϊού.» ανακοίνωσε σήμερα ο δικηγόρος τους.

Από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου «τα παιδιά και η οικογένεια δεν μπορούσαν να βγουν από το διαμέρισμα (…) οι γονείς ήταν εντελώς τρομοκρατημένοι από την πανδημία», δήλωσε ο Μίκαελ  Σβέγκφορς, δικηγόρος των παιδιών.

Σύμφωνα με απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Γιονκόπινγκ, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, τα παιδιά παρέμεναν κλεισμένα στα δωμάτιά τους και δεν μπορούσαν να μετακινούνται ούτε καν μέσα στο διαμέρισμα.

Επιπλέον η εξωτερική πόρτα του σπιτιού ήταν κλειστή «με καρφιά», ώστε κανείς να μην μπορεί να βγει έξω, κάτι που διαψεύδουν οι γονείς μέσω του δικηγόρου τους.

Αντίθετα με το lockdown που υιοθέτησαν οι περισσότερες χώρες στην Ευρώπη, η Σουηδία δεν επέβαλε περιοριστικά μέτρα στους κατοίκους και διατήρησε ανοικτά τα σχολεία για τα παιδιά κάτω των 16 ετών, ζητώντας από τους πολίτες «να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Οι γονείς, εξήγησε ο Μίκαελ Σβέγκφορς, κατάγονται «από άλλη χώρα» και δεν μιλούν καλά σουηδικά.

«Συνέχισαν να παρακολουθούν τα νέα της πατρίδας τους μέσω του διαδικτύου», πρόσθεσε, στη χώρα αυτή, που δεν αναφέρεται, είχαν επιβληθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού».

Τελικά επιχείρηση ανδρών της αστυνομίας μπήκε στο σπίτι και απελευθέρωσε τα παιδιά.

Προηγούμενο άρθροΣτο Καστελλόριζο την Κυριακή 13/9 η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Επόμενο άρθροΣτην Αθήνα το Final-8 του Basketball Champions League

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ