Νέα έξοδος στις αγορές με δεκαετές ομόλογο

Βγαίνουμε στις αγορές για 2 δισ. με 10ετές ομόλογο

Επιδιώκοντας να ενισχύσει τα ταμειακά του διαθέσιμα – που μειώθηκαν με την υλοποίηση μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας – το ελληνικό Δημόσιο προσφεύγει πάλι στη χρηματαγορά για να αντλήσει ποσό της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

Ο νέος δανεισμός από την αγορά θα πραγματοποιηθεί με επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου που είχε εκδοθεί τον Ιούνιο με επιτόκιο 1,50%

Όπως ανακοινώθηκε, ο ΟΔΔΗΧ έδωσε ήδη εντολή σε 6 διεθνείς οίκους να προχωρήσουν τις διαδικασίες για την επανέκδοση, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.

Το βιβλίο προσφορών μπορεί να ανοίξει και αύριο. Την επανέκδοση θα “τρέξουν οι αμερικανικές Citi και Morgan Stanley, η βρετανική Barclays, η γιαπωνέζικη Nomura, η γαλλική Société Générale και η ιταλική IMI-Intesa

Ήδη ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στις ευρωπαϊκές τράπεζες για την προετοιμασία της έκδοσης του τίτλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η έξοδος στις αγορές αναμένεται να γίνει ακόμα και σήμερα. 

Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο την ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων του Ελληνικού Δημοσίου, σε μια περίοδο με αυξημένες ανάγκες.

Στόχος όμως είναι και ένα επιτόκιο χαμηλότερο από το 1,50% με το οποίο δανείστηκε η Ελληνική Δημοκρατία τον Ιούνιο.

Χθες κινείτο περίπου στο 1,15% και φαίνεται εφικτό να μην ξεπεράσει το 1,20%.

Προηγούμενο άρθροΤατόι: Βανδάλισαν τους τάφους του Παύλου και της Φρειδερίκης
Επόμενο άρθροΤσίπρας: Πρόταση για Τζανακόπουλο στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ