Επεισόδια και ξύλο στην Μόρια λόγω εγκαινίων δομής υγείας έξω από το ΚΥΤ.



Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας.
Κάτοικοι της Μόριας συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην διασταύρωση της Μόριας από Παναγιούδα, αλλά και από Λαρσο, με σκοπό να αποτρέψουν τα εγκαίνια της δομής υγείας έξω από το ΚΥΤ.
Οι άνδρες των ΜΑΤ προσπάθησαν να απωθήσουν τους κατοίκους από τον δρόμο και τα γύρω χωράφια, χτυπώντας τους και πετώντας δακρυγόνα και αλλά χημικά
Σύμφωνα με πληροφορίες του lesvospost, υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των κατοίκων της Μόριας, ενώ στο σημείο έσπευσαν κάτοικοι και από αλλά μέρη της Λέσβου.

«Μια μικρή ομάδα 30 με 40 νεαρών ήταν αυτή που δημιούργησε την ένταση έξω από τη Μόρια, ανάβοντας φωτιές και πετώντας πέτρες», δήλωσε στα ΜΜΕ ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στη Μυτιλήνη για τα εγκαίνια της νέας υγειονομικής δομής στο ΚΥΤ, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
Όπως ανέφερε ο κ. Μηταράκης, η συγκεκριμένη ομάδα νεαρών προσπάθησε να παρεμποδίσει την είσοδο της Προέδρου της Δημοκρατίας στο ΚΥΤ της Μόριας και πέταξε πέτρες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αστυνομικός διευθυντής.
Ο υπουργός Μετανάστευσης επεσήμανε πως θα προχωρήσει σε μηνύσεις για τα επεισόδια, ενώ και η αστυνομία θα σχηματίσει δικογραφία για να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν.
Εν τω μεταξύ, το πρωί της Πέμπτης, ο Νότης Μηταράκης βρέθηκε σε καφενείο της Μόριας και συνομίλησε με κατοίκους πριν εγκαινιάσει τη νέα υγειονομική δομή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης έγραψε στο Facebook σχετικά:

«Συζήτηση με τους κατοίκους της Μόριας!
Η νέα κλειστή ελεγχόμενη δομή εγγυάται την ασφάλεια των διαμενόντων, καθώς και της τοπικής κοινωνίας!».
Αργότερα, μαζί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που βρίσκεται στο νησί από τις 15 Αυγούστου, εγκαινίασε την νέα υγειονομική δομή στο ΚΥΤ Μόριας, δωρεά της ολλανδικής κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να αποσυμφορήσει σημαντικά το Νοσοκομείο Μυτιλήνης.
Η νέα μονάδα διαθέτει 62 κλίνες και τέσσερις κλίνες μονάδας αυξημένης φροντίδας.
«Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και αντιμετωπίζει αποφασιστικά όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει το ΚΥΤ της Μόριας τους επόμενους μήνες», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.
Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου και ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκαν τη δομή του Καρά Τεπέ και τη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων «Ηλιαχτίδα».

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: ΠΟΥ και Unicef ζητούν να ανοίξουν ξανά τα σχολεία στην Αφρική
Επόμενο άρθροΓαλλία: Αρνητικό ρεκόρ με 4.711 νέα κρούσματα κορονοϊού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ