Tο Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η Τουρκία οξύνει ακόμα περισσότερα την κρίση στο Αιγαίο, καθώς το Oruc Reis βρίσκεται πλέον εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το Oruc Reis συνοδεύεται από τουρκικά πολεμικά πλοία και κινείται 10 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Οι κινήσεις του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παρακολουθούνται στενά από πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, από ασυρμάτους στις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας εκμπέμπεται κάθε 15 λεπτά προειδοποιητικό μήνυμα προς τον κυβερνήτη του Oruc Reis να βγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς βρίσκεται παρανόμως εντός αυτής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Oruc Reis έχει ρίξει καλώδια στη θάλασσα, ωστόσο δεν δύναται να πραγματοποιήσει έρευνες λόγω του «θορύβου» από τα πολεμικά πλοία Ελλάδας και Τουρκίας που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.
Εν τω μεταξύ νέα προκλητική Navtex εξέδωσε η Τουρκία που ουσιαστικά απαντάει στην ελληνική αντιNavtex και λέει ότι το Oruc Reis κάνει έρευνες στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.
Αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε νωρίτερα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καλώντας τη να τερματίσει άμεσα τις «παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».
Σε διαρκή επαφή με την Αθήνα και την Άγκυρα, αλλά και με άλλες πρωτεύουσες και διεθνείς οργανισμούς, βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η γερμανική κυβέρνηση ως προεδρεύουσα της ΕΕ για να αποσοβήσει την ελληνοτουρκική κρίση σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle.

Προηγούμενο άρθροΙνστιτούτο Πάουλ Έλριχ – Κορονοϊός: Aναμένει ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια στα τέλη του 2020 έως και τις αρχές του 2021
Επόμενο άρθροΑναστέλλονται οι οικοδομικές άδειες σε Μύκονο και Σαντορίνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ