Πως να σταματήσουν οι λιγούρες για να μη παχύνετε.

Η υγεία και Η ευημερία του ανθρώπου καθορίζονται σε μεγάλο ποσοστό από την φυσική του δραστηριότητα, την διατροφή και την ψυχολογία του.
Όσον αφορά στις διατροφικές τεχνικές και την εδραίωση καθημερινών πρακτικών που θα μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε την καθημερινή πείνα και τις λιγούρες μας για οτιδήποτε ανθυγιεινό.
Αρχικά χρειάζεται καθιέρωση σταθερών ωραρίων όσον αφορά στη διατροφή μας.
Μια σωστή συνήθεια που θα μας βοηθήσει στην καθημερινότητα μας, είναι να καθιερώσουμε συγκεκριμένες ώρες που θα καταναλώνουμε τα γεύματα και τα σνακ μας. Για παράδειγμα, ένα υγιεινό σνακ για τις απογευματινές λιγούρες είναι τα μπισκότα με βρώμη, τα οποία περιέχουν υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά.

Επιπλέον, για την καλύτερη ρύθμιση της γλυκόζης μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ένα φρούτο εποχής (μανταρίνι, φράουλα, πορτοκάλι, μήλο) και να έχουμε μία μοναδική επιλογή .

Οργάνωση των γευμάτων
Τα γεύματα καλό θα είναι να τα οργανώνουμε από την προηγούμενη ημέρα. και να κάνουμε 4 με 5 την ημέρα γεύματα (και σνακ).
Καλό είναι να μην υπάρχουν μεγάλα χρονικά διαστήματα μεταξύ των γευμάτων χωρίς σνακ καθώς μπορεί να προκαλέσει πτώση του σακχάρου στο αίμα.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μας δημιουργείται η ανάγκη για κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας τροφής, και συνήθως ανθυγιεινής, σε σχέση με το φυσιολογικό αλλά και η ανάγκη για γλυκό.
Τοποθετείστε υγιεινών σνακ στο χώρο σας.
Πολλές έρευνες καταδεικνύουν την σπουδαιότητα του να τοποθετούμε υγιεινά τρόφιμα σε εμφανή και εύκολα προσεγγίσιμη σημεία, διότι κατά αυτό τον τρόπο είναι πιθανότερο να τα καταναλώσουμε όταν θα έχουμε κάποια λιγούρα.
Έτσι μια καλή λύση για τις στιγμές που θέλουμε να απολαύσουμε κάτι γλυκό αλλά χωρίς να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με πολλές θερμίδες, είναι να βάλουμε πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή στο γραφείο μας μια μπάρα με φρούτα, ξηρούς καρπούς κ.α
Πίνετε νερό συνέχεια.
Συχνά η δίψα, μας κάνει να νομίζουμε ότι πεινάμε, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε πολύ μεγαλύτερες μερίδες φαγητού από το κανονικό και να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με επιπλέον θερμίδες.
Για τον λόγο αυτόν, πρέπει να έχουμε μπροστά μας πάντοτε μια καράφα με νερό, ώστε να προσφέρουμε στο σώμα μας την ενυδάτωση που χρειάζεται.

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στις ελληνικές θάλασσες: 5 Θάνατοι από πνιγμό το Σαββατοκύριακο,
Επόμενο άρθροΓιατί ενώ τρως λίγο δεν αδυνατίζεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ