Προσκλητήριο σε ξένους συνταξιούχους

Επιβεβαιώνει ο Χρ. Σταϊκούρας το φορολογικό προσκλητήριο σε ξένους συνταξιούχους

Την επέκταση του σχεδίου ιθαγένειας (non-dom)  και για  τους συνταξιούχους αλλοδαπής με χαμηλή φορολόγηση προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στα ΜΜΕ  ανέφερε πως ποσό άνω του 1 δισ. ευρώ θα διανεμηθεί σε περίπου 100.000 ελληνικές επιχειρήσεις την επόμενη εβδομάδα μέσα από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή Νο2. 

Επιπλέον,  ο ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως αναμένεται νέο κύμα δανείων μέσα στον Ιούλιο από τις τράπεζες μετά από δέσμευση που έλαβε στις επαφές που είχε με αυτές.

Προανήγγειλε πως σήμερα ή το αργότερο αύριο Παρασκευή (3/7) θα λάβουν πάνω από 200.000 δικαιούχοι τα ποσά που τους αντιστοιχούν για την αποζημίωση ειδικού σκοπού Μαΐου και ακόμη 2.000 που εκκρεμούσαν από την προηγούμενη φάση.

Ανέφερε πως δεν έχει αλλάξει η εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου για ύφεση έως 8%, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές δεν μπορούν να μεταβληθούν ανάλογα με το πώς εξελιχθεί η κατάσταση στον τουρισμό το καλοκαίρι”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών  συμπλήρωσε  επίσης πως σε φορολογικής φύσεως διευκολύνσεις με συμψηφισμούς προχώρησαν περίπου 150.000 επιχειρήσεις.

Προηγούμενο άρθροΣτο Προεδρικό μέγαρο η Γιάννα Αγγελοπούλου (pics)
Επόμενο άρθροΤραγωδία: Νεκρός ο γαμπρός σε γάμο στην Ινδία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ