Νetflix: Δίνει 100 εκατ. δολάρια σε τράπεζες και επιχειρήσεις μαύρων

Το Netflix, δημοφιλής πλατφόρμα σχεδιάζει να επενδύσει ένα ποσό της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε τράπεζες και επιχειρήσεις μαύρων ιδιοκτητών με προσπάθεια να γεφυρώσει το χάσμα πλούτου ανάμεσα «στη λευκή και στη μαύρη Αμερική».

Οι τράπεζες και οι πιστωτικοί οργανισμοί των μειονοτήτων αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του συνολικού τραπεζικού ενεργητικού στις ΗΠΑ. «Πιστεύουμε ότι η εισροή κεφαλαίου σε αυτές τις κοινότητες μπορεί να κάνει τη διαφορά για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, βοηθώντας περισσότερες οικογένειες να αγοράσουν το πρώτο τους σπίτι, να εξοικονομήσουν χρήματα για το κολέγιο των παιδιών τους και περισσότερες μικρές επιχειρήσεις να δημιουργηθούν ή να αρχίσουν να αναπτύσσονται» ανέφερε σε δήλωσή του το Netflix.

Ο Maurice Jones, πρόεδρος και CEO της LISC υποστηρίζει πως οι περισσότερες επιχειρήσεων των μαύρων στις ΗΠΑ έχουν έως δέκα υπαλλήλους και ετήσια έσοδα μικρότερα του 1 εκατ. δολαρίων ενώ, συνήθως, δεν συγκαταλέγονται ανάμεσα στις προτεραιότητες των μεγάλων τραπεζών όπως οι Chase, Bank of America και Wells Fargo.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το Netflix προσέγγισε τον οργανισμό που διευθύνει για μία δυνητική συμφωνία μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ και πως πρόκειται για μία από τις αρκετά μεγάλες εταιρείες που επένδυσαν στη LISC κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ο Jones υποστήριξε πως δεν έχει δει ξανά κάτι παρόμοιο σημειώνοντας ωστόσο πως οι χρηματοδοτικές ανάγκες θα πρέπει να εξυπηρετούνται για ένα διάστημα ετών αν οι εταιρείες επιθυμούν όντως τη γεφύρωση του χάσματος.

Προηγούμενο άρθροΤο κρυφό ταλέντο που έκρυβε η Μέγκαν Μαρκλ
Επόμενο άρθροΗ παραλία «διαμάντι» που βρίσκεται μια «ανάσα» από την Αθήνα (βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ