Ρόδος: Εννιάχρονο κοριτσάκι λιποθύμησε από την πείνα λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί εξαιτίας του κορονοϊού (video)

Στο προσκήνιο ήρθε ένα περιστατικό στη Ρόδο που προκαλεί θλίψη και μεγάλη ανησυχία για το δυσοίωνο οικονομικό μέλλον που έρχεται.

Tο απόγευμα της Δευτέρας, ένα 9χρονο κοριτσάκι και η μητέρα του μπήκαν σε φούρνο για να πάρουν ψωμί ώστε να φάει το παιδί και να ξεγελάσει την πείνα του καθώς δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα για ένα φυσιολογικό γεύμα. Το παιδί όμως, νηστικό επί ώρες, λιποθύμησε μέσα στον φούρνο.

Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα να έχει μείνει άνεργη, λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο νησί εξαιτίας του κορονοϊού. Kαι να προσπαθεί να τα φέρει βόλτα έχοντας δύο παιδιά να ταΐσει.

Το επίδομα των 800 ευρώ εξαντλήθηκε πολύ γρήγορα και η ίδια παραμένει άνεργη με τις υποχρεώσεις να συσσωρεύονται, αδυνατώντας να καλύψει τις ανάγκες της μονογονεϊκής οικογένειάς της και με μοναδικό εισόδημα ένα επίδομα 168 ευρώ το δίμηνο!

Μιλώντας στο Open TV, ο κ. Θ. Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, επιβεβαίωσε το συμβάν κι αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνει το νησί λόγω της οικονομικής ύφεσης.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Ερχονται άνθρωποι έξω από το εργατικό κέντρο της Ρόδου, για να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους. Μου θυμίζει κατοχή η κατάσταση. Η Ρόδος είναι νεκρή πόλη. Δεν κινείται τίποτα έξω. Ειδικά το βράδυ είναι νέκρα».

Προηγούμενο άρθροΑπεργία ΜΜΜ: Αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας
Επόμενο άρθροΣΟΚ…πωλείται η 6ώροφη υπερπολυτελής βίλα του Σον Κόνερι στη Γαλλική Ριβιέρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ