Κομισιόν σε Ερντογάν: Ξεχωριστές οι διαδικασίες ένταξης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Την πρώτη απάντηση στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον όρο που έβαλε για να άρει το βέτο της Τουρκίας στην είσοδο της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, έδωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η Ντάνα Σπίναντ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και η ένταξη νέων μελών σε αυτό είναι διαφορετική διαδικασία από αυτή της διεύρυνσης της ΕΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Κρίστερσον με Ερντογάν ανακοίνωσε ο Στόλτενμπεργκ – Αισιόδοξος για ένταξη της Σουηδίας

Παράλληλα, επισήμανε ότι «η ΕΕ έχει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία διεύρυνσης με πολύ πολύ ξεκάθαρο σύνολο βημάτων, τα οποία πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι υποψήφιες χώρες, ακόμα και όσες εύχονται να γίνουν υποψήφιες χώρες».

«Πρώτα ανοίξτε τον δρόμο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά θα ανοίξουμε τον δρόμο στην Σουηδία», δήλωσε ο Ερντογάν παραμονή της έναρξης της ετήσιας συνόδου κορυφής του NATO στη Λιθουανία.

«Κανένας δεν θα πρέπει να περιμένει συμβιβασμούς από την Άγκυρα»

Μιλώντας ενόψει της αναχώρησής του για την σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στο Βίλνιους, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η ένταξη της Σουηδίας εξαρτάται από την εφαρμογή συμφωνίας που επετεύχθη το περσινό καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της συμμαχίας στη Μαδρίτη

Ακόμη, πρόσθεσε ότι κανένας δεν θα πρέπει να περιμένει συμβιβασμούς από την Άγκυρα. Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι τερματισμός του πολέμου ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία θα διευκολύνει τη διαδικασία για ένταξη του Κιέβου στο NATO.

Προηγούμενο άρθροΝέο δυνατό όνομα στο μπλοκάκι του Αταμάν
Επόμενο άρθροΦωτιά σε διυλιστήριο στο Ιράν: Συγκλονιστικές εικόνες από το νότιο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς