Σκέρτσος για Χρονοπούλου και Δουδωνή: «Μαρτυριάρηδες» Νο2

«Μαρτυριάρηδες» Νο2 αποκαλεί τους υποψηφίους Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτη Δουδωνή και Ελένη Χρονοπούλου, ο Άκης Σκέρτσος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις τους για το οικονομικό πρόγραμμα της Χαριλάου Τρικούπη (σ.σ. «Μαρτυριάρης» Νο1 για τη ΝΔ ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος του ΣΥΡΙΖΑ, με όσα είχε πει παραμονές εκλογών για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών).

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι στις 21 Μαΐου οι πολίτες «ψήφισαν υπέρ του οικονομικού ρεαλισμού και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, υπέρ της σαφήνειας στις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων και της συνέπειας λόγων και έργων. Υπέρ, δηλαδή, όσων εκφράζουν το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία, αλλά και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την προηγούμενη τετραετία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έκανα σαρδάμ», λέει τώρα η Χρονοπούλου για την δήλωση περί αύξησης φόρων

Ταυτόχρονα, προσέθεσε, «οι πολίτες καταψήφισαν τη δημιουργική ασάφεια που προκαλεί τελικά ανασφάλεια σε πολίτες και επιχειρήσεις, καταψήφισαν τα ακοστολόγητα προγράμματα, αλλά και τα επικίνδυνα πειράματα με τους φόρους, τις εισφορές και τα εισοδήματα εργαζομένων και επιχειρήσεων».

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε πως «δυστυχώς, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ, δεν φαίνεται να πήραν αυτό το μήνυμα της κάλπης και συνεχίζουν να προκαλούν με την ασάφεια των προγραμμάτων και των δηλώσεων των στελεχών τους».

«Οι αποκαλύψεις των μαρτυριάρηδων του ΠΑΣΟΚ»

Αναφερόμενος στις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος, τόνισε ότι «σειρά είχε χθες και σήμερα το ΠΑΣΟΚ, που με διαδοχικές τηλεοπτικές εμφανίσεις δυο κορυφαίων στελεχών του και υποψηφίων του ψηφοδελτίου Επικρατείας, του κ. Δουδωνή και της κας Χρονοπούλου, αποκάλυψε χωρίς να εξειδικεύσει τα νεφελώδη και επικίνδυνα φορολογικά του σχέδια», με την ΝΔ να στρέφει τα βέλη της αυτή τη φορά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι έχει «κρυφή ατζέντα» στο θέμα της φορολογίας.

«Οι δυο νέοι ‘μαρτυριάρηδες’ – του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, «μας αποκάλυψαν τρία μέτρα:

1) »την αύξηση του φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων

2) »την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων και

3) »την επαναφορά της φορολογίας στις γονικές παροχές».

«Ακοστολόγητο και επικίνδυνο το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ»

Όπως είπε, «τα δύο πρώτα είναι εξόχως προβληματικά, διότι πατούν φρένο στην αύξηση ρεκόρ των ιδιωτικών επενδύσεων που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια. Αύξηση που αποτελεί μείζον αναπτυξιακό ζητούμενο, για να καλύψουμε το μακροχρόνιο επενδυτικό κενό στην ελληνική οικονομία και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».

Και προσέθεσε: «Πέρα όμως από την ανασφάλεια δικαίου και την αποθάρρυνση των επενδύσεων που προκαλούν οι αιφνίδιες αλλαγές στους φορολογικούς συντελεστές, ειδικά η αύξηση της φορολογίας μερισμάτων είναι και μια άδικη πολιτική για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

»Αυτό συμβαίνει διότι οι ξένες επενδύσεις διέπονται ως προς τη φορολογία από τα προβλεπόμενα στις διμερείς συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας που συνάπτονται και οι οποίες με τη σειρά τους βασίζονται στο μοντέλο του ΟΟΣΑ, όπου προβλέπεται φορολόγηση μερισμάτων με 5%.

»Άρα, θα φορολογούνται περισσότερο τα μερίσματα των ελληνικών επιχειρήσεων, αλλά όχι των ξένων που θα εξακολουθούν να φορολογούνται υποχρεωτικά με 5%. Πρόκειται για πρόταση που ενισχύει τελικά τον ξένο ανταγωνισμό και υπηρετεί τον ‘αφελληνισμό’ της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Άκης Σκέρτσος.

Ανέφερε ότι η πρόταση για «έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων είναι εντελώς αόριστη ως προς την περίμετρό της και το ύψος των συντελεστών και γι’ αυτό προκαλεί ανασφάλεια και τελικά διαβρώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία.

»Σε ό,τι δε αφορά τις γονικές παροχές, είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο γιατί ένα κόμμα που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί τους νέους, επιλέγει να βάζει εμπόδιο στο να ξεκινήσουν τη ζωή τους με περισσότερα οικονομικά εφόδια, υποχρεώνοντάς τους να πληρώνουν φόρους για τη μεταβίβαση της ακίνητης οικογενειακής τους περιουσίας.

»Η αναδιανομή περισσότερων ευκαιριών προς τους νέους για να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από τις προηγούμενες γενιές αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας και υπηρετείται από πολλές πολιτικές, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση της φορολόγησης στις γονικές παροχές», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Για να καταλήξει πως, σε κάθε περίπτωση, «για το ακοστολόγητο και επικίνδυνο οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα επανέλθουμε αύριο με ειδικότερη ανακοίνωση, ώστε να μην λέγονται αερολογίες».

Προηγούμενο άρθροΥγεία app την αρχή: Κάντε το smartphone σας «κλειδί» για μια καλύτερη ζωή
Επόμενο άρθροΠέλλα: Καταστράφηκαν 15.000 στρέμματα με φρούτα πριν τη συγκομιδή