Kaspersky: Οι άνδρες αναλαμβάνουν πιο συχνά τη σύνδεση και ρύθμιση έξυπνων συσκευών

Πρόσφατη έρευνα της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky αποκαλύπτει διαφορές μεταξύ ανθρών και γυναικών όσον αφορά την αγορά, τη ρύθμιση και τη συντήρηση έξυπνων οικιακών συσκευών.

Ειδικότερα, το 72% των ανδρών δηλώνει ότι αναλαμβάνει τη σύνδεση έξυπνων οικιακών συσκευών, ενώ στην περίπτωση των γυναικών το ποσοστό πέφτει στο 47%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι ξέρει για ‘σένα το smartphone σου; 6 τρόποι να προστατεύσεις τα προσωπικά σου δεδομένα

Σύμφωνα με έρευνα της ψηφιακής αγοράς, ο αριθμός των κατοικιών με ενεργές έξυπνες οικιακές συσκευές αναμένεται να ανέλθει στα 573,7 εκατομμύρια χρήστες μέχρι το 2026, οπότε διείσδυση αναμένεται να φτάσει το 25%.

Η έρευνας της Kaspersky δείχνει ότι οι άνδρες είναι αυτοί που πιο συχνά φροντίζουν για τις έξυπνες συσκευές. Το ίδιο συμβαίνει όταν οι ρυθμίσεις Wi-Fi πρέπει να αλλάξουν στο οικιακό router ή όταν προστίθενται νέες συσκευές στο δίκτυο. Είναι ένα καθήκον που αναλαμβάνει το 75% των ανδρών, ενώ για τις γυναίκες το ποσοστό δεν ξεπερνά το 50%.

Η κατάσταση είναι σχεδόν η ίδια όσον αφορά την εγκατάσταση λογισμικού και εφαρμογών σε υπολογιστές – 72% των ανδρών έναντι 47% για τις γυναίκες

Η μελέτη διαπιστώνει ωστόσο ότι και οι δύο γονείς είναι εξίσου πρόθυμοι να ελέγχουν τις ψηφιακές συνήθειες των παιδιών τους. Συγκεκριμένα, το 67% των ανδρών και το 54% των γυναικών παρακολουθούν τον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους σε έξυπνες συσκευές.

«Οι έξυπνες οικιακές συσκευές και λύσεις μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά και να διευκολύνουν τις καθημερινές εργασίες των ανθρώπων. Κάθε οικογένεια αποφασίζει από μόνη της ποια μορφή κατανομής ρόλων είναι πιο βολική για την ίδια. Ταυτόχρονα, το βασικό σημείο είναι ότι οι σύγχρονες έξυπνες συσκευές και οι λύσεις ασφάλειας πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας» σχολίασε η Marina Titova. αντιπρόεδρος του τμήματος μάρκετινγκ καταναλωτικών προϊόντων της Kaspersky.

Προκειμένου να διατηρήσουμε όλες τις έξυπνες συσκευές ασφαλείς και προστατευμένες, οι ειδικοί της Kaspersky συμβουλεύουν:

  • Η αγορά μεταχειρισμένων έξυπνων οικιακών συσκευών δεν αποτελεί ασφαλή πρακτική. Το λογισμικό τους μπορεί να έχει υποστεί τροποποίηση από προηγούμενους κατόχους και έτσι να παρέχει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα πλήρη έλεγχο στα έξυπνα οικιακά οικοσυστήματα του χρήστη.
  • Είναι επίσης σημαντικό να μην ξεχάσετε να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης. Χρησιμοποιήστε έναν περίπλοκο και σύνθετο κωδικό, τον οποίο θα ανανεώνετε τακτικά.
  • Κρατήστε το δίκτυό σας ασφαλές διατηρώντας τους σειριακούς αριθμούς, τις διευθύνσεις IP και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες απόρρητες. Μην κάνετε κοινή χρήση των έξυπνων συσκευών σε κοινωνικά δίκτυα.
  • Μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμη για τη διασφάλιση και την προστασία ολόκληρου του έξυπνου οικιακού συστήματος.
  • Αφού αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή ή συσκευή, φροντίστε να παραμένετε ενημερωμένοι σχετικά με τις αναβαθμίσεις λογισμικού και τον εντοπισμό τρωτών σημείων. Εγκαταστήστε εγκαίρως όλες τις αναβαθμίσεις που κυκλοφορούν από τους προγραμματιστές.

Η Kaspersky ανέθεσε στην Arlington Research την πραγματοποίηση ποσοτικών διαδικτυακών ερευνών σε 21.645 κατόχους έξυπνων οικιακών συσκευών σε 21 χώρες – ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Κίνα, Μεξικό, Βραζιλία, Χιλή, Ρωσία, Τουρκία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ινδία, Ινδονησία, Φιλιππίνες, Περού, Νότια Αφρική, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: «Λυτρώθηκα» λέει ο ανήλικος που βίαζε ο λυράρης
Επόμενο άρθρο«Βγαίνει» στις αγορές με 5ετές ομόλογο η Ελλάδα