Συνελήφθη η 26χρονη που απέδρασε από το παράθυρο κρατητηρίου στη Χαλκιδική – Η ληστεία «μαμούθ»

Συνελήφθη σήμερα Τρίτη (28/3) η 26χρονη δράστιδα της ληστείας «μαμούθ» σε κοσμηματοπωλείο της Χαλκιδικής.

Η 26χρονη είχε συλληφθεί την Κυριακή (26/3) και τελούσε υπό κράτηση σε κρατητήριο της Χαλκιδικής όταν ζήτησε να πάει στην τουαλέτα και κατάφερε να αποδράσει από το παράθυρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρατούμενος απέδρασε… με τηλεκάρτα: Είχε δείρει γυναίκα και πεθερά – Συνελήφθη αστυνομικός

Σημειώνεται πως η λεία της ληστείας των κοσμημάτων ανέρχεται στις 600.000 ευρώ.

Σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί, η δράστις εντοπίστηκε μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που έκανε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Θεσσαλονίκη και συνελήφθη.

Το χρονικό της ληστείας

Η κλοπή των κοσμημάτων για την οποία κατηγορείται έγινε στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, όταν παραβίασε κοσμηματοπωλείο στον Πολύγυρο. Την ίδια ημέρα, φέρεται να επιχείρησε να παραβιάσει το σπίτι της ιδιοκτήτριας του κοσμηματοπωλείου, αλλά δεν τα κατάφερε. Επανήλθε δύο εβδομάδες αργότερα όμως αφαιρώντας από το ίδιο σπίτι κοσμήματα και χρήματα, αξίας 1.100 ευρώ.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ταυτοποιήθηκε από την αστυνομική έρευνα η εμπλοκή της στις κλοπές με αποτέλεσμα να εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη. Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν στην κατοχή της αντικλείδια τόσο από το κοσμηματοπωλείο όσο κι από το σπίτι του θύματος, όπως επίσης ένα τηλεχειριστήριο για το μεταλλικό ρολό ασφαλείας του κοσμηματοπωλείου.

«Είμαι αθώα»

Η ίδια, μιλώντας στο MEGA, είχε πει ότι είναι αθώα και κάποιος προσπαθούσε να την παγιδεύσει.

«Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Αναστατώθηκα, στεναχωρήθηκα. Είμαι έγκυος και αγχώνομαι και γι’ αυτό. Με κατηγορούν άδικα» έλεγε η 26χρονη.

Προηγούμενο άρθροΧάλκη: Πρώτος ελληνικός δήμος με αρνητικούς λογαριασμούς ρεύματος
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Το χρονοδιάγραμμα και οι ημερομηνίες – κλειδιά μετά την απόφαση για κάλπες στις 21 Μαΐου