«Έχουν τεκμηριωθεί παραβιάσεις από το 2017» – Συνεχίζεται η έρευνα για τις αυθαίρετες δομήσεις στη Μύκονο

Από «κόσκινο» περνά η Μύκονος από χθες Δευτέρα (27/3) καθώς κατέφθασε μικτό κλιμάκιο του υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία για τις αυθαίρετες δομήσεις στο κοσμοπολίτικο νησί τα οποία ήρθαν στο «φως» μετά τη «μαφιόζικη» επίθεση κατά του αρχαιολόγου, Μανώλη Ψαρρού.

Σήμερα το πρωί η Πολεοδομία της Σύρου μαζί με τους αρχαιολόγους των Κυκλάδων που εργάζονται στη Μύκονο και έχουν τεκμηριώσει δεκάδες παραβιάσεις στο νησί βρέθηκαν στον Πάνορμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Πάνορμο το μικτό κλιμάκιο για τις αυθαιρεσίες στη Μύκονο

Η πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα βρίσκεται επίσης στη Μύκονο και συνδράμει στους ελέγχους, ενώ δήλωσε πως αποκαλύφθηκαν πολεοδομικές παραβιάσεις πολλών ετών στο νησί.

Όπως δήλωσε η ίδια, σε ό,τι αφορά τον Πάνορμο εντοπίστηκε σοβαρό πρόβλημα 20 μέτρα από τον αρχαιολογικό χώρο.

«Έχουν τεκμηριωθεί παραβιάσεις από το 2017»

«Υπάρχει μία ιδιωτική επιχείρηση που εκμεταλλεύεται όλο τον αιγιαλό. Έχουν τεκμηριωθεί παραβιάσεις από το 2017 και δυστυχώς κάθε χρόνο τεκμηριώνονται και καινούριες» ανέφερε η κα Κουτσούμπα.

Σημείωσε πως υπάρχουν τεκμηριωμένες παραβιάσεις και από το 2021 και αποκαλύφθηκαν ορισμένες και σήμερα με την αυτοψία του κλιμακίου.

«Προφανώς έχουμε παραβιάσεις και του 2022 και του 2023» κατέληξε η ίδια.

Προηγούμενο άρθροΤέμπη: «Αμαξοστοιχίες χωρίς προσωπικό συνοδείας από το 1991» – Νέα καταγγελία από τον πρόεδρο των μηχανοδηγών
Επόμενο άρθροΒιασμός 13χρονης στη Λακωνία: Απίστευτη δήλωση από την αδερφή της – «Ας πρόσεχε»