Τσεχία: Πολίτες συγκέντρωσαν χρήματα για την αγορά και δωρεά στην Ουκρανία ενός άρματος μάχης

Μια εκστρατεία συλλογικής χρηματοδότησης (crowdfunding) στην Τσεχία συγκέντρωσε ένας επαρκές ποσό για την αγορά ενός σύγχρονου άρματος μάχης T-72 για την Ουκρανία.

Μέσα σε περίπου ένα μήνα, η εκστρατεία συγκέντρωσε 30 εκατομμύρια κορώνες (1,2 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσαν σήμερα οι διοργανωτές.

  • Διαβάστε επίσης: Spiegel: Χώρες – μέλη της ΕΕ θα αναλάβουν την εκπαίδευση έως και 15.000 Ουκρανών στρατιωτών

Περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έκαναν δωρεές στην εκστρατεία που έφερε τίτλο «Ένα δώρο για τον Πούτιν» και έφερε την υποστήριξη του υπουργείου Άμυνας της Τσεχίας και της πρεσβείας της Ουκρανίας στην Πράγα.

Η ονομασία του

Οι διοργανωτές ονόμασαν το άρμα μάχης τύπου Tomas από τον συνιδρυτή και πρώτο πρόεδρο της Τσεχοσλοβακίας, Τόμας Μάζαρικ.

Η υπουργός Άμυνας της Τσεχίας Γιάνα Τσερνοσόβα ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους και σημείωσε δηκτικά ότι διασφάλισαν ότι ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν θα λάβει ένα «κατάλληλο δώρο» για τα 70ά γενέθλιά του την ερχόμενη Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου.

Χαρακτήρισε τον Ρώσο ηγέτη «πράκτορα της KGB, δολοφόνο και απατεώνα».

Το επόμενο βήμα είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά πυρομαχικών για το άρμα μάχης. Η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Τσεχία έχει ήδη λάβει δωρεές άνω των 8,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Το τσεχικό υπουργείο Άμυνας έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία όπλα και πυρομαχικά αξίας άνω των 160 εκατομμυρίων ευρώ από τότε που ξεκίνησε η ρωσική επίθεση στα τέλη Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΆρης: Στη Θεσσαλονίκη ο Ετέμπο
Επόμενο άρθροΔιάσημος παίκτης του χάντμπολ έκανε coming out: «Είμαι γκέι και είμαι χαρούμενος»