Ρομπότ που ειδικεύεται στα τηγανητά πιάνει δουλειά σε εστιατόρια

Αλυσίδες ταχυφαγείων στις ΗΠΑ σπεύδουν να προσλάβουν τον πολυτάλαντο Flippy 2, ένα ρομπότ που ειδικεύεται στο βαθύ τηγάνισμα.

Ο μηχανικός μάγειρας της εταιρείας Miso Robotics στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια χρησιμοποιεί κάμερες και αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης για να προσανατολίζεται στην κουζίνα.

Μπορεί να βγάζει τις πατάτες από τον καταψύκτη, να τις βυθίζει στο καυτό λάδι και να περιμένει μέχρι να τηγανιστούν για να τις μεταφέρει σε δίσκο.

Διαβάστε επίσης: Εκτυπωτής 3D πλάθει vegan μπιφτέκια σύμφωνα με τα γούστα του πελάτη

Ο Flippy 2 μπορεί ακόμα να τηγανίζει πολλά διαφορετικά πιάτα ταυτόχρονα, κάτι που μειώνει τις απαιτήσεις σε προσωπικό και επιταχύνει την παράδοση των παραγγελιών σε εστιατόρια drive-through, λέει η Miso.

«Όταν μια παραγγελία φτάσει εστιατόριο, το σύστημα δίνει αυτόματα οδηγίες στον Flippy 2» δήλωσε στο Reuters ο Μάικ Μπελ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Το κάνει ταχύτερα ή με μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με τους ανθρώπους, πιο αξιόπιστα και με μεγαλύτερη ευχαρίστηση».

Το ρομπότ, προϊόν πενταετούς πειραματισμών, είναι η νέα βερσιόν του προηγούμενου ρομπότ Flippy, ειδικευμένου στο να γυρίζει μπιφτέκια στη σχάρα.

Οι μηχανικοί της Miso μπορούν να παρακολουθούν στην οθόνη τα ρομπότ Flippy 2 ώστε να μπορούν να προσφέρουν τεχνική υποστήριξη εφόσον χρειαστεί.

Ήδη το μηχάνημα χρησιμοποιείται σε αλυσίδες φαστφούντ όπως οι Jack in the Box, White Castle και CaliBurger.

Ακόμα τρεις αλυσίδες χρησιμοποιούν το ρομπότ αλλά προτιμούν να μην το διαφημίζουν λόγω της αντίληψης ότι οι μηχανές κλέβουν δουλειές από τους ανθρώπους, ανέφερε ο Μπελ.

Η Miso, η οποία απασχολεί περίπου 90 μηχανικούς, εργάζεται τώρα για την τελειοποίηση του Spippy, ενός ρομπότ που ειδικεύεται στα κοκτέιλ.

Στην υγειά της τεχνολογίας λοιπόν.

Προηγούμενο άρθροΣάσα Βεζένκοφ: Ο παίκτης που θα στείλει ξανά τον Ολυμπιακό στο Final Four
Επόμενο άρθροΠροσωπικός γιατρός: Πλεύρης και Θεμιστοκλέους απαντούν σε ερωτήσεις – Τι πρέπει να ξέρουμε για τα ραντεβού και τις δωρεάν εξετάσεις