Μπάιντεν: Θα είναι ξανά υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ; – Η ανεπίσημη επιβεβαίωση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προανήγγειλε σε ιδιωτική συνομιλία ότι θα είναι υποψήφιος για δεύτερη θητεία στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2024, σύμφωνα με το NBC News.

Φαίνεται πως ο Δημοκρατικός πρόεδρος έχει λάβει την απόφαση να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας του, έχοντας απέναντί του τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, επίσης, εμφανίζεται αποφασισμένος να πάρει τη ρεβάνς μετά την ήττα του στις προηγούμενες εκλογές στις ΗΠΑ.

  • Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Γκάφα Μπάιντεν – Έψαχνε στο ακροατήριο βουλευτή που σκοτώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο

Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μια ιδιωτική συνομιλία στον Λευκό Οίκο τον περασμένο μήνα, είπε στον μαύρο βαπτιστή ιερέα και ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αλ Σάρπτον ότι θα επιδιώξει μια δεύτερη θητεία, σύμφωνα με την αμερικανική τηλεόραση.

Η στήριξη των Αφροαμερικανών

Ο Σάρπτον, πολιτικός και παρουσιαστής της εκπομπής του NBC, ενημέρωσε το προσωπικό του οργανισμού του, το Εθνικό Δίκτυο Δράσης, στην Ουάσιγκτον, αργότερα εκείνη την ημέρα, σύμφωνα με την αμερικανική τηλεόραση.

Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως θέλησε να εξασφαλίσει τη στήριξη του Σάρπτον, καθώς έτσι θα μπορούσε να υπολογίζει στη στήριξη των Αφροαμερικανών, που ήταν το κλειδί για την επιστροφή του στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2020. Τότε κατάφερε να κερδίσει τη σημαντική ψηφοφορία στη Νότια Καρολίνα, αφού απέτυχε να πάρει την πρώτη θέση στους τρεις πρώτους αγώνες στην Αϊόβα, το Νιου Χάμσαϊρ και τη Νεβάδα

Τρεις ημέρες αργότερα, τη Σούπερ Τρίτη, η υποστήριξη των μαύρων ψηφοφόρων βοήθησε τον Μπάιντεν να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των αντιπροσώπων πριν από το συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος τον Ιούλιο, όπου κέρδισε την προεδρική υποψηφιότητα του κόμματος.

Προηγούμενο άρθροΕπέτειος γάμου για το ζεύγος Ομπάμα με τρυφερές φωτογραφίες
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ: Η ΕΕ να επιβάλλει στην Τουρκία αυτοματοποιημένες κυρώσεις και εμπάργκο όπλων