Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 0-2: Με το δεξί η… νέα Άρσεναλ

Η νέα είναι ωραία! Με φόρα από τα φιλικά παιχνίδια η ανανεωμένη Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα έδειξε με το… καλημέρα της Premier League τις ορέξεις που έχει για φέτος.

Οι «κανονιέρηδες» ήταν άριστοι στο μεγαλύτερο διάστημα της πρεμιέρας με την Κρίσταλ Πάλας στο Selhurst Park και επικράτησαν εύκολα με 2-0, κάνοντας «ποδαρικό» με το δεξί στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Με γκολ του Μαρτινέλι στα μισά του πρώτου ημιχρόνου και αυτογκόλ του Γκουέχι προς το τέλος της αναμέτρησης, η Άρσεναλ έφυγε με ένα πάρα πολύ σημαντικό «τρίποντο» από την έδρα της Πάλας, πραγματοποιώντας παράλληλα και μια πάρα πολύ πειστική εμφάνιση εν όψει και της συνέχειας της Premier League.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι στον αγώνα και λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ με το… καλησπέρα. Ο Ζεσούς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, η μπάλα κατέληξε με τις κόντρες στον Μαρτινέλι, ωστόσο εκείνος αστόχησε από πάρα πολύ κοντά, σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία για το 1-0.

Έκανε το καθήκον του

Τη δεύτερη φορά ωστόσο ο Βραζιλιάνος έκανε το καθήκον του απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας. Ο Μαρτινέλι εκμεταλλεύτηκε την κομπίνα των συμπαικτών του και αφού βρέθηκε εντελώς ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής, νίκησε τον Γκουαϊτα με κεφαλιά για το 1-0 της Άρσεναλ στο 20ο λεπτό, σκοράροντας έτσι το πρώτο γκολ της σεζόν στην Premier League!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κρίσταλ Πάλας ανέβασε στροφές και πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα, ωστόσο το γκολ δεν ερχόταν, με την ομάδα του Βιεϊρά να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη.

Η μπάλα… τιμώρησε την Κρίσταλ Πάλας και στο 85ο λεπτό, η Άρσεναλ έκανε το 2-0, όταν ο Γκουέχι σκόραρε άθελα του στην εστία της ομάδας του στο 85ο λεπτό, μετά από σέντρα του Σακά.

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γκουάιτα, Κλάιν, Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Σλουπ, Ντουκουρέ (75΄Μιλιβόγιεβιτς), Ζαχά, Έζε (86΄Μάλκολμ), Αγιού, Έντουαρντ (59΄Ματέτα)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Σαλιμπά, Παρτέι, Σακά, Τσάκα, Ζιντσένκο (83΄Τίρνεϊ), Όντεγκααρντ (90+2΄Λοκόνγκα), Μαρτινέλι, Γκαμπριέλ Ζεσούς (83΄Εκνέτια)

Προηγούμενο άρθροΆιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπάγερν 1-6: Σαρωτικοί οι Βαυαροί στην πρεμιέρα
Επόμενο άρθροΚοζάνη: Μηχανή συγκρούστηκε με αγριογούρουνο – Τραυματίστηκε ο οδηγός