Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Κρίθηκε ένοχη από ρωσικό δικαστήριο για λαθρεμπόριο ναρκωτικών – Καταδικάστηκε σε 9 χρόνια κάθειρξη

Με εννιά χρόνια κάθειρξη τιμωρήθηκε η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ από δικαστήριο στη Ρωσία, το οποίο την έκρινε ένοχη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η Γκράινερ είχε συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου στο αεροδρόμιο της Μόσχας, καθώς είχε στις αποσκευές της φυσίγγια ατμού με έγχυση κάνναβης.

  • Διαβάστε επίσης: Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Από «αστέρι» του μπάσκετ, διαπραγματευτικό «χαρτί» στα χέρια του Πούτιν

Νωρίτερα, η σταρ του WNBA είχε δηλώσει ένοχη, τονίζοντας  ότι: «Έκανα ένα ειλικρινές λάθος και ελπίζω με την απόφασή σας να μην τελειώσετε τη ζωή μου».

Τι είχαν προτείνει οι εισαγγελείς

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει από τον προεδρεύοντα δικαστή να την καταδικάσει με την πιο «βαριά» ποινή, αυτή της κάθειρξης 9,5 ετών. Τελικά, η ποινή που της επιβλήθηκε ήταν φυλάκιση εννιά ετών.

Στις ΗΠΑ το προηγούμενο διάστημα έκαναν λόγο για «ομηρία», ωστόσο την απάντηση είχε δώσει ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είχε αναφέρει σε συνέντευξη του ότι: «Γιατί να την αποκαλούμε όμηρο; Παραβίασε τον ρωσικό νόμο, τώρα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη. Δεν πρόκειται για όμηρο».

Δείτε σχετικά ρεπορτάζ

Να τονίσουμε, πάντως, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την αντίστοιχη της Ρωσίας για την ανταλλαγή της Γκράινερ με Ρώσο κρατούμενο που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προηγούμενο άρθροZουν τελικά οι άνδρες περισσότερο από τις γυναίκες; Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Επόμενο άρθροΆρης: Η ενδεκάδα με τη Μακάμπι [pic]