Η… εκτόξευση της Παπαμιχαήλ και το όνειρο του Γουίμπλεντον

Μπήκε στο 2022 ως Νο 182 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και μέσα σε λίγους μήνες έχει καταφέρει να ανέβει στο Νο 147 του κόσμου. Ο λόγος για τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Η 29χρονη τενίστρια κέρδισε 9 θέσεις από τις 12 Ιουνίου, που ήταν η τελευταία φορά που ανανεώθηκε η βαθμολογία της WTA, με τη συμπατριώτισσά μας να μπαίνει πρώτη φορά στην καριέρα της στο top-150 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Δέσποινα συνεχίζει την ανοδική της πορεία, με την ελληνίδα τενίστρια να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Η ελληνίδα τενίστρια την περασμένη εβδομάδα έπαιξε σε χωμάτινο τουρνουά επιπέδου 60.000 δολαρίων που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία και έφθασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου ηττήθηκε από την Τζέσικα Μαλέτσκοβα (Νο 218). Η πορεία της στην τσέχικη διοργάνωση τής έδωσε το… διαβατήριο για το top-150 της WTA, με τη Δέσποινα να επιβραβεύεται για τις εξαιρετικές εμφανίσεις που έχει κάνει το τελευταίο διάστημα. Στις αρχές Ιουνίου είχε αγωνιστεί στο τουρνουά των 60.000 δολαρίων που είχε γίνει στην Μπρέσια και είχε φθάσει μέχρι τον τελικό, όπου είχε ηττηθεί από την ισπανίδα Άντζελα Φίτα Μπολούντα, Νο 291 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η Παπαμιχαήλ είναι πλέον το Νο 2 του ελληνικού γυναικείου τένις, όντας πίσω μόνο από τη Μαρία Σάκκαρη (Νο 5). H Δέσποινα έχει συγκεντρώσει 433 πόντους και έχει αφήσει πίσω της τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, που βρίσκεται στην 191η θέση της WTA, με 353 βαθμούς, ενώ ακολουθούν οι Σαπφώ Σακελλαρίδη και Μάρθα Ματούλα, που είναι στην 461η και 736η θέση αντίστοιχα. Δύο ταλαντούχες τενίστριες, που ψάχνουν τη δική τους… εκτόξευση.

Η Παπαμιχαήλ θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη θέση της στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς αυτήν την εβδομάδα αγωνίζεται στα προκριματικά του Γουίμπλεντον, με στόχο την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό του βρετανικού Grand Slam.

Στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει την Έβα Λις, Νο 224 στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ, εάν ξεπεράσει το εμπόδιο της Γερμανίδας, στο δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Σεόνε Μέντεζ (Νο 203) – Ναταλίγια Στεβάνοβιτς (Νο 255).

Στον 3ο και τελευταίο γύρο των προκριματικών ο δρόμος της Δέσποινας Παπαμιχαήλ διασταυρώνεται με αυτόν της αυστραλής Μάντισον Ίνγκις, Νο 5 στο ταμπλό και 129 στην παγκόσμια κατάταξη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Papamichail (@despinapapamichail)

Το έργο της ελληνίδας τενίστριας δε θα είναι εύκολο, αλλά η Παπαμιχαήλ έχει αποδείξει ότι είναι γεννημένη για τα δύσκολα και έχει τις ικανότητες να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο και να παίξει σε μια από τις πιο ιστορικές διοργανώσεις τένις. Έχει την ποιότητα για να μπει στο κυρίως ταμπλό και να ζήσει τη μαγεία του βρετανικού Grand Slam. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Δέσποινα θα αγωνιστεί πρώτη φορά στο Γουίμπλεντον.

googletag.cmd.push(function() {
googletag.display(‘300x250_middle’)
})
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr
Κρας τεστ Ελλήνων και Τούρκων – Τι φοβούνται, τι προσδοκούν, τι καταγγέλλουν οι δύο λαοί