Πόλεμος στην Ουκρανία: Στη σύνοδο του APEC μεταφέρθηκε η διαμάχη Ρωσίας-ΗΠΑ για την εισβολή

Με επιδεικτικό τρόπο αποχώρησε η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, αλλά και άλλων χωρών, από την συνάντηση των υπουργών Εμπορίου του οργανισμού οικονομικής συνεργασίας του APEC σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η έξοδος των διπλωματών από την αίθουσα έγινε κατά την διάρκεια που ο Ρώσος υπουργός Οικονομίας Μαξίμ Ρεσετνίκοφ βρισκόταν στο βήμα και παρουσίαζε την ρωσική τοποθέτηση επί της ατζέντας της διήμερης συνόδου των 21 κρατών μελών του γκρουπ.

Δυσαρέσκεια

Όπως σχολίασε διπλωμάτης, μιλώντας στο Reuters, η αποχώρηση έγινε με εμφατικό τρόπο ως εκδήλωση δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας για τον παράνομο πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί για την περιοχή του APEC.

Μαζί με την αμερικανική αντιπροσωπεία από τη σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στη Μπακόνγκ, αποχώρησαν οι αξιωματούχοι του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Αυστρλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Στόχος είναι να ασκηθούν πιέσεις, ώστε στο τελικό ανακοινωθέν της συνάντησης την Κυριακή να υπάρξει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα  κατά της ρωσικής εισβολής.

Προηγούμενο άρθροΔΝΤ: Η κοινωνική αναταραχή και το κόστος στην παγκόσμια οικονομία
Επόμενο άρθροΜίλαν: Προ των πυλών η συμφωνία πώλησης της ιταλικής ομάδας από την Elliott Management στην RedBirdCapital