Παναθηναϊκός: Τα περιθώρια που στενεύουν και το «μαύρο κουτί» των μεγάλων αγώνων

Η ικανοποίηση για το ποδόσφαιρο που αποδίδει ο Παναθηναϊκός και για τη βελτίωση που παρουσιάζει η ομάδα όσο η σεζόν πλησιάζει προς την κορύφωσή της μπορεί να είναι πρόδηλη στο περιβάλλον των Πρασίνων, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν τη δικαιολογούν στον απόλυτο βαθμό.

Όχι μόνο τα τελευταία, όπου οι Πράσινοι μετρούν δύο σερί ήττες και έχουν χάσει αρκετό έδαφος στη βαθμολογία, αλλά και γενικότερα μέσα στη σεζόν, κατά την οποία η λέξη σταθερότητα είναι μάλλον άγνωστη για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όταν στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός μοίραζε τεσσάρες και πεντάρες, αλλά μόλις έβγαινε από το καβούκι του δυσκολευόταν να πάρει ακόμη και βαθμό.

Κάποια στιγμή ήρθαν και τα αποτελέσματα εκτός έδρας, όμως τότε άρχισαν να εμφανίζονται και οι πρώτες εντός έδρας γκέλες.

Με όλα αυτά ο Παναθηναϊκός έχει φθάσει να ακροβατεί πλέον σε τεντωμένο σκοινί όσον αφορά τη συμμετοχή του στα πλέι-οφ.

Κι αν γίνει το απευκταίο για εκείνον σενάριο και χάσει το… τρένο της εξάδας, θα πρόκειται σαφώς για ΤΗΝ καταστροφή.

Η ιστορία αυτή περνά σε μεγάλο βαθμό από την Τούμπα. Εκεί όπου απόψε (19:30) ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να έχουν μεγάλο κίνητρο, η καθεμία βέβαια για το δικό της λόγο. Οι μεν για να διατηρήσουν την όποια επαφή τους με την κορυφή, οι δε για να μην αρχίσουν και βλέπουν εφιάλτες από τη στιγμή ειδικά που τα πράγματα έχουν αρχίσει να ζορίζουν πολύ και με τους από κάτω, που έρχονται με φόρα.

Μια νίκη στη Θεσσαλονίκη θα είναι βάλσαμο για τον Παναθηναϊκό και για έναν παραπάνω λόγο εκτός από το βαθμολογικό κίνητρο. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχει δώσει τέσσερις μεγάλους αγώνες φέτος και δεν έχει γευτεί ακόμη τη χαρά της νίκης. Δύο λευκές ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό είναι το μεγαλύτερό της παράσημο, και από εκεί και πέρα μετρά δύο ήττες από τους Δικεφάλους. Η νίκη-επιβεβαίωση που τόσο πολύ θέλουν στον Παναθηναϊκό δεν έχει έρθει και το πλήγμα στο ψυχολογικό κομμάτι είναι σημαντικό.

Το παιχνίδι στην άδεια Τούμπα δε θα είναι φυσικά εύκολο για τον Παναθηναϊκό, αφού ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε σχετικά καλό φεγγάρι, ενώ έχει υπέρ του και κάποιους… εξωγενείς παράγοντες, σε αντίθεση με τους Πράσινους, που τον τελευταίο καιρό έχουν όλο και περισσότερα παράπονα για την αντιμετώπισή τους από τη διαιτησία. Είναι όμως μια ευκαιρία για απαντήσεις. Τώρα, ύστερα από δύο σερί ήττες και όντας με την πλάτη στον τοίχο. Τώρα, που όλοι τον έχουν αν όχι ξεγραμμένο, σίγουρα μεγάλο αουτσάιντερ. Παίρνει διπλό, βαθμολογική ανάσα και ψυχολογική ώθηση. Διαφορετικά…

Προηγούμενο άρθροΕλισάβετ: Έδωσε το πράσινο φως για να γίνει η Καμίλα βασίλισσα όταν ανέβει στο θρόνο ο Κάρολος
Επόμενο άρθροΠιστοποιητικό εμβολιασμού: Λήγουν αύριο για 300.000 που δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση