Κοροναϊός – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Ρωσία, πάνω από 1 στους 20 έχουν νοσήσει

Τα οκτώ εκατομμύρια έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη Ρωσία, όπου η δυσπιστία απέναντι στα εμβόλια επιδεινώνει την κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι η Covid-19 έχει προσβάλει πάνω από το 5% του πληθυσμού.

Η ομάδα αντιμετώπισης της πανδημίας που έχει συστήσει η κυβέρνηση ανακοίνωσε την Δευτέρα 34.325 νέες λοιμώξεις και 998 θανάτους, λίγο κάτω από το ρεκόρ των 1.002 ρεκόρ που σημειώθηκε το Σάββατο.

Οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να αυξήσουν την εμβολιαστική κάλυψη με μπόνους, λοταρίες και άλλα κίνητρα, όμως μόνο 45 εκατομμύρια Ρώσοι, ή 32% των 146 εκατομμυρίων κατοίκων, είχε εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τη Δευτέρα.

Παρά την έκρηξη κρουσμάτων και θανάτων, το Κρεμλίνο αποκλείει την επιβολή νέων γενικών lockdown όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στην αρχή της πανδημίας και μείωσαν τη δημοτικότητα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Περιοριστικά μέτρα εφαρμόζονται πλέον μόνο σε τοπικό επίπεδο.

Στη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και πολλές άλλες πόλεις, η ζωή συνεχίζεται κανονικά, αν και πολλές περιοχές έχουν επιβάλει περιορισμούς στις συγκεντρώσεις και την πρόσβαση σε θέατρα και εστιατόρια, αναφέρει το Associated Press.

Οι καταγεγραμμένοι θάνατοι φέρνουν τη Ρωσία στην πέμπτη θέση της λίστας των χωρών με τις περισσότερες απώλειες, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό.

Ωστόσο η εθνική στατιστική υπηρεσία Rosstat εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των θανάτων της πανδημίας είναι πολύ μεγαλύτερος, πάνω από 420.000, αν συμπεριληφθούν και θάνατοι στους οποίος ο κοροναϊός δεν θεωρείται το κύριο αίτιο.

Βάσει αυτού του αριθμού η Ρωσία θα ερχόταν τέταρτη σε θανάτους μετά την Ινδία.

Προηγούμενο άρθροΧρυσή Αυγή – Αποφυλακίζεται ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης
Επόμενο άρθροΗ Λιλ πλήρωσε 1.000.000 € για τον Αγκιμπού, ο Ολυμπιακός τον πήρε με 120.000 € τροφεία – Η… γκέλα με τη θέση του