Τιμάται η παγκόσμια ημέρα διατροφής και επισιτισμού στο Δήμο Παύλου Μελά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου , το Τμήμα Παιδικών Σταθμών του Δήμου Παύλου Μελά και η Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας «Παιδική Ομπρέλα» πραγματοποιούν βιωματική δράση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της υγιεινής διατροφής και η ενθάρρυνσή τους να επιλέγουν τρόφιμα που προάγουν την υγεία τους.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, η Διαιτολόγος–Διατροφολόγος της Δομής «Παιδική Ομπρέλα» κ. Αλεξανδρίδου Ελένη πραγματοποιεί επισκέψεις στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου και μέσα από διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την Πυραμίδα της Διατροφής, την εκμάθηση των γευμάτων και τις υγιεινές-ανθυγιεινές τροφές , προσπαθεί να εκπαιδεύσει διατροφικά τα παιδιά για να υιοθετήσουν έναν ισορροπημένο τρόπο διατροφής και να αποκτήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τους μάγειρες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας  παρασκευάζονται υγιεινά σνακ, με στόχο πάντα την προώθηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Ενημέρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και Επισιτισμού

Ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O.) γιορτάζει κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής  και Επισιτισμού .

Η ημέρα αυτή έχει ως στόχο την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, την καταπολέμηση της πείνας αλλά και πιο πρόσφατα, τη δυνατότητα της πρόσβασης όλων των ανθρώπων σε μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Κάθε χρόνο γιορτάζεται με διάφορες εκδηλώσεις σε περισσότερες από 150 χώρες του κόσμου με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από τους άξονες που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

Προηγούμενο άρθροΑστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές μέσα σε τμήμα της Αθήνας… κατά λάθος
Επόμενο άρθροΣτον Αραούχο το βραβείο για το καλύτερο γκολ της 3ης αγωνιστικής