Μετεωρίτης διαπέρασε το ταβάνι, έπεσε στο κρεβάτι της ενώ κοιμόταν

Η Ρουθ Χάμιλτον είχε κοιμηθεί από νωρίς το βράδυ της 3ης Οκτωβρίου, ξύπνησε όμως από το γάβγισμα του σκύλου της. Μια στιγμή αργότερα ακολούθησε «έκρηξη» και κομμάτια από το ταβάνι πετάχτηκαν στο υπνοδωμάτιο.

Η Χάμιλτον, κάτοικος της πόλης Γκόλντεν στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά, πετάχτηκε από το κρεβάτι, άναψε το φως και κάλεσε την αστυνομία. Ενώ ακόμα μιλούσε στο τηλέφωνο, είδε ένα γκρίζο αντικείμενο πάνω στο κρεβάτι της, ανάμεσα σε δύο μαξιλάρια.

«Ωχ, υπάρχει μια πέτρα στο κρεβάτι μου» θυμάται ότι είπε στο τηλέφωνο.

Δεν ήταν όμως μια τυχαία πέτρα, όπως πληροφορήθηκε αργότερα. Ήταν μετεωρίτης βάρους 1,3 κιλών.

Ο αστυνομικός που κατέφθασε επικοινώνησε με την κατασκευαστική εταιρεία που έβαζε φουρνέλα σε ένα κοντινό εργοτάξιο, όμως όχι, δεν είχαν βάλει εκρηκτικά εκείνο το βράδυ. Ωστόσο ο εκπρόσωπος της εταιρείας θυμήθηκε ότι είχε δει «ένα δυνατό φως στον ουρανό που εξερράγη και προκάλεσε κρότους», όπως είπε η Χάμιλτον στο Canadian Broadcasting Corporation.

Ο μετεωρίτης στο κρεβάτι της Χάμιλτον και η τρύπα που άνοιξε στο ταβάνι (Ruth Hamilton(

«Νομίζω πως έχετε έναν μετεωρίτη στο κρεβάτι σας» συμπέρανε ο αστυνομικός. Είχε δίκιο, όπως επιβεβαίωσαν στη γυναίκα οι ερευνητές στους οποίους απευθύνθηκε στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο.

Η πέτρα ήταν κομμάτι ουρανοκατέβατου αστεροειδή.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πίτερ Μπράουν που έδωσε απάντηση στο μυστήριο, η πιθανότητα να χτυπηθεί ένα σπίτι από μετεωρίτη είναι μόλις 1 στα 100 δισεκατομμύρια, αναφέρουν οι New York Times.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το περιστατικό είναι σπάνιο αλλά όχι πρωτοφανές: το 1982, μετεωρίτης βάρους 3 κιλών διαπέρασε το ταβάνι και το πάτωμα του δεύτερου ορόφου μιας κατοικίας στο Κονέκτικατ και κατέληξε στην τραπεζαρία. Το 2020, ένας κατασκευαστής φέρετρων στην Ινδονησία τρομοκρατήθηκε από έναν μετεωρίτη δύο κιλών που έπεσε από το ταβάνι.

Λιγότερο τυχερή ήταν μια γυναίκα στην Αλαμπάμα το 1953, η οποία υπέστη έναν μεγάλο μώλωπα στο πλευρό της όταν ένας μετεωρίτης πέρασε το ταβάνι, αναπήδησε πάνω στο ραδιόφωνο και έπεσε πάνω της, αναφέρει το LiveScience.

Η Χάμιλτον δεσμεύτηκε να παραχωρήσει τον μετεωρίτη στους ερευνητές, θέλει όμως να τον κρατήσει όταν τελειώσει η ανάλυση.

Ένα δεύτερο θραύσμα του ίδιου αστεροειδή βρέθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το σπίτι της.

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία – Τα τελευταία «χτυπήματα» του «Μπάλλου» – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν, πότε εξασθενούν τα φαινόμενα
Επόμενο άρθροΆιντραχτ – Ολυμπιακός – Έτσι θα μπορέσετε να πάρετε εισιτήριο για το ματς στην Φρανκούρτη