Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Χάος στους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας και απεγκλωβισμοί στη Θεσσαλονίκη

Τη… δύναμή της στη Βόρεια Ελλάδα δείχνει από το απόγευμα της Παρασκευής η κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία αφού σάρωσε για περίπου 2 εικοσιτετράωρα την Αττική, μετακινήθηκε βόρεια, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Συγκεκριμένα, στο Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά την υπερχείληση ρέματος στην περιοχή, χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ανθρώπων από τις οικίες τους.

Ακόμα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δύο ακόμα άτομα που βρίσκονταν μέσα σε πλημμυρισμένη βιοτεχνία απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή του δήμου Θέρμης, στην περιοχή Φαρμακέϊκα, κοντά στο Νέο Ρύσιο στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία

Διακοπές κυκλοφορίας σε Εγνατία και Εθνική Οδό

Μάλιστα, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε πέντε σημεία του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης.

  • στο 90ο χλμ. Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη
  • στο 380 χλμ Εγνατίας Οδού, ρεύμα προς Θεσσαλονίκη (από κόμβο Ασπροβάλτας) – Πραγματοποιούνται εκτροπές των οχημάτων μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας (ύψος κόμβου Ασπροβάλτας).
  • στο 14ο χλμ επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Λαγκαδά δήμου Βόλβης
  • στην επαρχιακή οδό Λαγκαδά-Βόλβης, ύψος Ευαγγελισμού δήμου Βόλβης
  • στην Επ. Οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας, από τον κόμβο Αεροδρομίου έως τον κόμβο Ρυσίου.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός-Ζαλγκίρις: 83-68 – Πάτησε «γκάζι» και «σκόρπισε» την Ζαλγκίρις
Επόμενο άρθροΡωσία – Συναγερμός σε φυλακή στο Βλαντικαφκάζ – Εξεγέρθηκαν εκατοντάδες κρατούμενοι