Bitcoin – Πού μετακόμισαν οι εξορύκτες μετά το μπλόκο της Κίνας

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Κίνα και συγκεντρώνουν πλέον το μεγαλύτερο μερίδιο της εξόρυξης bitcoin παγκοσμίως, ανακοίνωσε το Κέντρο Εναλλακτικών Οικονομικών στο Κέμπριτζ της Βρετανίας.

Η αλλαγή, σχολιάζει το Reuters, δείχνει τις επιπτώσεις της απαγόρευσης που επέβαλε η Κϊνα στην εξόρυξη και τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων τον περασμένο Μάιο.

Το μερίδιο της Κίνας στην υπολογιστική ισχύ του παγκόσμιου δικτύου bitcoin έπεσε από το 75% το 2019 στο 44% τον φετινό Μάιο και μηδενίστηκε τον Ιούλιο, δείχνουν τα νέα στοιχεία.

Διαβάστε επίσης: Εξόρυξη κρυπτονομισμάτων στην Ελλάδα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον εξοπλισμό, τις αμοιβές και τη φορολόγηση

Το κενό έσπευσαν να καλύψουν εξορύκτες στη Βόρεια Αμερική και την Κεντρική Ασία. Ως αποτέλεσμα, το μερίδιο των ΗΠΑ αυξήθηκε στο 35,4%, με το Καζακστάν και τη Ρωσία να καταλαμβάνουν τις επόμενες θέσεις.

Τα bitcoin δημιουργούνται, ή «εξορύσσονται», από ισχυρούς υπολογιστές που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να λύσουν περίπλοκα μαθηματικά προβλήματα και να αποκτήσουν το δικαίωμα να καταχωρίσουν συναλλαγές. Η διαδικασία καταναλώνει μεγάλα ποσά ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που έχει οδηγήσει σε επικρίσεις κατά του bitcoin.

Διαβάστε επίσης: To Bitcoin καταναλώνει διπλάσιο ρεύμα από την Ελλάδα

Η Ρωσία επίσης προσελκύει εξορύκτες χάρη στο κρύο κλίμα της και τις σχετικά χαμηλές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Στα τέλη Σεπτεμβτίου, μάλιστα, ο κυβερνήτης της επαρχίας Ιρκούτσκ, Ιγκόρ Κόμπζεφ, έστειλε επιστολή στην κεντρική κυβέρνηση διαμαρτυρόμενος για «χιονοστιβάδα αυξήσεων» στις τιμές του ηλεκτρικού λόγω αυξημένης ζήτησης για την εξόρυξη bitcoin.

Προηγούμενο άρθροΕπίθεση με βιτριόλι – «Ηθελα να πονέσει η Ιωάννα» – Ολη η απολογία της Εφης στο δικαστήριο
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία «Μπάλλος» – Διακοπή δρομολογίων τραμ και ΗΣΑΠ