Υπόθεση Μαντλίν – Πρώην αστυνομικός διευθυντής «αθωώνει» τον βασικό ύποπτο

Ο πρώην επιθεωρητής της πορτογαλικής αστυνομίας, Γκονσάλο Αμαράλ, που είχε αναλάβει την έρευνα για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν το 2007, δεν πιστεύει στην ενοχή του 44χρονου Γερμανού, ο οποίος είναι ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση.

Οι γερμανικές αρχές «κατασκεύασαν έναν ύποπτο» υποστήριξε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας, την Πέμπτη, ενός νέου βιβλίου που τιτλοφορείται, «Μάντι: φτάνουν τα ψέματα!».

«Αν είχαν κάτι σε βάρος του, θα τον είχαν ήδη κατηγορήσει και καταδικάσει» πρόσθεσε, επιμένοντας ότι ακόμη δεν έχει καν αποδειχθεί ότι επρόκειτο για απαγωγή.

Η μικρή Μαντλίν, το κοριτσάκι με τα ξανθά, κοντά μαλλιά και τα μεγάλα γαλάζια μάτια, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο όπου κοιμόταν στις 3 Μαΐου 2007, λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 4 χρόνια της, στο θέρετρο Πράια ντα Λουζ στην Πορτογαλία, όπου περνούσε τις διακοπές με την οικογένειά της.

Έπειτα από 14 μήνες αμφιλεγόμενων ερευνών, κατά τη διάρκεια των οποίων θεωρήθηκαν ύποπτοι και οι γονείς της, η πορτογαλική αστυνομία έβαλε στο αρχείο την υπόθεση. Πέντε χρόνια αργότερα, όμως, την άνοιξε και πάλι.

Πρόσφατα, η γερμανική αστυνομία ταυτοποίησε έναν ύποπτο, έναν γερμανό παιδεραστή, τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί για βιασμό στην Πορτογαλία και κρατείται σε φυλακή στη Γερμανία.

Ο άνδρας αυτός βρισκόταν στη λίστα των ατόμων με τα οποία ήθελε να μιλήσει η πορτογαλική αστυνομία όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν, αλλά οι ερευνητές δεν τον βρήκαν στο σπίτι του και δεν τον ανέκριναν το 2007.

«Δεν είχαμε την ευκαιρία να τον ανακρίνουμε, αυτόν και ορισμένα άλλα άτομα», είπε ο Αμαράλ, παραδεχόμενος ότι η αστυνομία θα έπρεπε τότε να έχει επιμείνει περισσότερο.

Ο Αμαράλ είχε γράψει το 2008 ένα βιβλίο, με τίτλο «Μάντι, η απαγορευμένη έρευνα», όπου εκτιμούσε ότι οι γονείς ευθύνονταν για την εξαφάνιση του κοριτσιού. Εκείνοι απάντησαν μηνύοντάς τον για δυσφήμιση και ζητώντας να απαγορευτεί η κυκλοφορία του βιβλίου. Ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε το 2015, αλλά απαλλάχθηκε οριστικά από τις κατηγορίες το 2017.

Η υπόθεση αυτή εγείρει ζητήματα «εθνικής κυριαρχίας», υποστήριξε σήμερα, ζητώντας να συνεχιστεί η έρευνα από τις πορτογαλικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροRed Swim Academy – Άνοιξε τις πόρτες του – Ποια νέα προγράμματα είναι διαθέσιμα
Επόμενο άρθροΙσπανικό δικαστήριο καλεί τον Λούκας Ερναντέζ να μπει φυλακή για έξι μήνες