Θεωρίες συνωμοσίας από τα τουρκικά ΜΜΕ – «Γιατί προσγειώθηκαν 15 F-15 στην Ελλάδα;»

Εντονη είναι η ενόχληση των τουρκικών ΜΜΕ για την παρουσία 15 αμερικανικών μαχητικών F-15 στη Λάρισα, τα οποία συμμετείχαν στην άσκηση Castle Forge, στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ.

«Γιατί προσγειώθηκαν 15 F-15 στην Ελλάδα;» διερωτάται το CNN Turk, αναφέροντας πως πληροφορίες από την Ελλάδα έκαναν γνωστό ότι «τα αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται για κάτι περισσότερο από ασκήσεις».

Όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ, εμφανώς με αρκετή δόση συνωμοσιολογίας, «ο ισχυρισμός της Ελλάδας είναι διαφορετικός από αυτόν των ΗΠΑ. Ο ελληνικός στρατός ισχυρίστηκε ότι τα αεροπλάνα στάλθηκαν στη χώρα για κάτι περισσότερο από ασκήσεις. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί εκπαίδευση με τον ελληνικό στρατό για αεροπορική υποστήριξη, αεροπορική μάχη, προστασία και επίθεση στόχων σε ξηρά και θάλασσα».

Μάλιστα, επισημαίνουν πως τα αεροπλάνα στάλθηκαν στην Ελλάδα λίγο πριν από την ανανέωση της τρέχουσας συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε το δημοσίευμα

Η άσκηση

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της παραμονής των αμερικάνικων μαχητικών στην Ελλάδα, έχουν σχεδιαστεί να εκτελεστούν συνεκπαιδεύσεις σε συνεργασία και με τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και με τη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος σε αποστολές σύνθετων αμυντικών και επιθετικών αεροπορικών τακτικών, αεροπορικής υποστήριξης με τερματική καθοδήγηση πυρών (Joint Terminal Attack Controller – JTAC), εναέριας μάχης, προστασίας – προσβολής στόχων σε ξηρά και θάλασσα, προσβολής – υποστήριξης ναυτικών δυνάμεων.

Η μεταστάθμευση και οι συνεκπαιδεύσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της πολυεπίπεδης στρατιωτικής συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με κοινό στόχο τη συμβολή στην ασφάλεια και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Προηγούμενο άρθροΣχολεία – Πόσο θα πωλούνται τα προϊόντα στα κυλικεία – Τι προβλέπει το ΦΕΚ
Επόμενο άρθροΜένιος Φουρθιώτης: Η φωτογραφία μέσα από το ΚΑΤ και το μήνυμα του-Ευχαριστώ το θεό που είμαι ζωντανός