Αποστακτική περίοδος – Ανάβουν τα καζάνια στην Πρέβεζα

Από τις 14 Οκτωβρίου ξεκινά η αποστακτική περίοδος για τους μικρούς παραγωγούς της Πρέβεζας και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου.

Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Πρέβεζας απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές σχετικής βεβαίωσης από την αρμόδια Διεύνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Πρέβεζας.

Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (13 Δεκεμβρίου 2021) από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για όσους παραγωγούς βρίσκονται καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου.

Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοτεμάχια μικρότερα του ενός (1) στρ. προκειμένου να εκδοθεί βεβαίωση για την ποσότητα των σταφυλιών που παρήχθησαν θα πρέπει να προσέλθουν στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Πρέβεζας με τα εξής δικαιολογητικά:

  • Αίτηση
  • Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
  • Επίσημο έγγραφο για το ΑΦΜ
  • Γεωγραφικό αποτύπωμα με συντεταγμένες
  • Τίτλο ιδιοκτησίας ή Ε9

Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοτεμάχια μεγαλύτερα του ενός (1) στρ.,  προκειμένου να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση, απαιτείται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική  υποβολή  δήλωσης  συγκομιδής  για  το 2021 μέσω  της  ιστοσελίδας http://e–services.minagric.gr του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προηγούμενο άρθρο«Αντίδοτο» σε σούπερ ανθεκτικά μικρόβια το εντερικό μικροβίωμα
Επόμενο άρθροΣασμός – Ο Νικηφόρος στο νοσοκομείο. Η σχέση Μαθιού και Βασιλικής δοκιμάζεται