Το Netflix επιστρέφει στην ομαλότητα, σε ότι αφορά τον προγραμματισμό του, από τα τέλη του 2022, σύμφωνα με την επικεφαλής περιεχομένου της πλατφόρμας, αφού υπήρξαν σοβαρές καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας αφήνοντας την εταιρεία με μικρότερο όγκο νέου περιεχομένου κατά τη διάρκεια του 2021.

«Πλέον έχουμε έναν σταθερό ρυθμό παραγωγής για τα επόμενα δύο χρόνια», δήλωσε η Μπέλα Μπατζάρια, επικεφαλής περιεχομένου του Netflix σε παγκόσμια κλίμακα.

«Εκτός και αν προκύψει κάτι [με την πανδημία], αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε σταθεροί για όλο το 2022 με όρους του τι έχει παραδοθεί… όλα αυτά [τα σόου] είναι σε διαδικασία επεξεργασίας μετά-παραγωγής και ολοκλήρωσης των γυρισμάτων», συμπλήρωσε η Μπατζάρια στους Financial Times.

Μία σταθερή ροή τηλεοπτικών σειρών και ταινιών έχει αποδειχθεί κρίσιμης σημασίας για την αύξηση των συνδρομητών της πλατφόρμας, άρα και για την τιμή της μετοχής. Υπενθυμίζεται ότι το Netflix αντιμετώπισε επιβράδυνση των νέων συνδρομών κατά το α’ εξάμηνο του 2021, που οφείλεται σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας στην προσφορά «ελαφρύτερου πακέτου περιεχομένου» λόγω της πανδημίας που καθυστερούσε την παραγωγή πολλών σειρών.

Απεργία;

Παράλληλα, η Μπατζάρια φάνηκε να μην συμμερίζεται τις ανησυχίες για μια πιθανή απεργία των εργαζομένων στα συνεργεία παραγωγών του Χόλυγουντ. «Μία απεργία, όπου και αν συμβεί, αφού σχετίζεται με την παραγωγή, σίγουρα τραβά την προσοχή μας», δήλωσε ενώ συμπλήρωσε ότι «φαίνεται ότι άπαντες που εμπλέκονται στην υπόθεση θέλουν να βρεθεί μία λύση».

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 60.000 εργαζόμενοι «πίσω από τις κάμερες», από οπερατέρ μέχρι στιλίστες, ψήφισαν αυτή την εβδομάδα υπέρ μιας απεργίας αφού θεωρούν ότι δεν τους αποδίδονται αρκετά υψηλές αμοιβές παρά το γεγονός ότι οι τεχνολογικές εταιρείες δρέπουν τους καρπούς της έξαρσης του streaming.

Τα στελέχη του Netflix προβλέπουν ότι η ανάπτυξη σε επίπεδο συνδρομητών θα χτυπήσει κόκκινο κατά τη διάρκεια του β’ εξαμήνου του έτους, δηλαδή την περίοδο που θα «επιστρέψουν» δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές.

Πηγή: OT.gr

Προηγούμενο άρθροΈνα κάρυ θαλασσινών αναζωπύρωσε την διαμάχη Κορέας- Ιαπωνίας
Επόμενο άρθροΕπανέρχεται στην Ελλάδα το κυνήγι με γεράκια – Το σκεπτικό της απόφασης