Βραζιλία – Κυνικός ο Μπολσονάρου για τα θύματα του κοροναϊού – Πού δεν πέθαναν άνθρωποι;

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε σήμερα ότι δεν θέλει να «βαριέται» από ερωτήσεις που σχετίζονται με το τραγικό ορόσημο των 600.000 θανάτων από την Covid-19 το οποίο ξεπέρασε η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής την περασμένη Παρασκευή.

Τα δημοσκοπικά ποσοστά του Μπολσονάρου καταγράφουν πτώση λόγω του χειρισμού της πανδημίας, του αυξανόμενου πληθωρισμού και της αδύναμης οικονομίας.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος επιχειρεί από την έναρξη της πανδημίας να υποβαθμίσει τον αντίκτυπο του ιού, προτάσσοντας μη αποδεδειγμένες θεραπείες και τασσόμενος κατά των lockdown.

Πού δεν πέθαναν άνθρωποι;

Σήμερα, καθώς ήταν περικυκλωμένος από υποστηρικτές του στην παραλία στο Γκουαρούχα, στην Πολιτεία του Σάο Πάολο, ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε για τον αριθμό των νεκρών από την Covid-19.

«Σε ποια χώρα δεν πέθαναν άνθρωποι; Πες μου!» απάντησε ο ακροδεξιός πρόεδρος. «Κοίτα, δεν ήρθα εδώ για να βαρεθώ», συνέχισε ο ίδιος.

Με 601.011 νεκρούς αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην Βραζιλία, η χώρα καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν φθάσει τα 21.575.820· η Βραζιλία παραμένει στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ και την Ινδία, κατά τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ

Προηγούμενο άρθροΜπολσονάρο – «Φράγμα» στον ανεμβολίαστο Βραζιλιάνο πρόεδρο που ήθελε να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα
Επόμενο άρθροΖιμπάμπουε – Επίθεση στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης