Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναβιώνει η πολύκροτη υπόθεση θανάτου του αλβανικής καταγωγής κρατουμένου,΄Ιλια Καρέλι, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές Νιγρίτας τον Μάρτιο του 2014. Οι 13 σωφρονιστικοί κατηγορούνται ότι υπέβαλαν τον κρατούμενο σε βασανιστήρια ως αντίποινα για τη δολοφονία συναδέλφου τους στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατείτο ο Καρέλι πριν τη μεταγωγή του στις Σέρρες.

Η πρωτόδικη απόφαση

Οι 13(πρώην) σωφρονιστικοί υπάλληλοι της Νιγρίτας, καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινές κάθειρξης από 5 έως 7 έτη, ενώ ένας εξ αυτών σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή. Όλοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι ενόψει της δίκης στο Εφετείο, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Κατά την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις εις βάρος τους αποδιδόμενες πράξεις, δηλώνοντας αθώοι. Η αποδεικτική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχους τους κατηγορούμενους για τέλεση βασανιστηρίων, από τα οποία προκλήθηκαν βαριές σωματικές βλάβες. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, ο θάνατος του 42χρονου κρατούμενου προκλήθηκε ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, η έναρξη του οποίου τοποθετείται χρονικά πριν από την άφιξή του στις φυλακές Νιγρίτας

Προηγούμενο άρθροLive τα εγκαίνια του Παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΣέρρες – 44χρονος νοσηλεύεται με κοροναϊό αλλά το… αρνείται – Υποστηρίζει ότι έχει γρίπη και ζητά εξιτήριο