Εύβοια – Τεράστιες καταστροφές – Πλημμύρισαν σπίτια

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στη Βόρεια Εύβοια καθώς δύο μήνες μετά τις πυρκαγιές που έκαναν στάχτη τα δάση της περιοχής, στο ένα τρίτο του νησιού, η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, καθώς δεν υπήρχε τίποτα να συγκρατήσει τον όγκο του νερού.

Εκατοντάδες σπίτια πλημμύρισαν, οι κάτοικοι κινδύνευσαν, οργανωθήκαν ολονύχτιες επιχειρήσεις διάσωσης και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Μαντουδίου στον ΣΚΑΪ, μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.

Από τις κατολισθήσεις καταστράφηκαν δρόμοι, ενώ διαλύθηκε το παραλιακό μέτωπο κοντά στην Αγία Άννα.

Τα νερά από τη σφοδρή βροχόπτωση μετατράπηκαν το απόγευμα του Σαββάτου σε έναν ορμητικό χείμαρρο, οποίος χωρίς να βρει κανένα εμπόδιο έφτασε μέχρι την παραλία, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμα του.

Συγκεκριμένα στην παραλία Αχλάδι όπου και βρέθηκε η κάμερα του ΣΚΑΪ έχουν, όπως φαίνεται,  καταστραφεί και εξαφανιστεί τα πάντα. Η άσφαλτος έχει υποχωρήσει, ενώ ο δρόμος έχει χωριστεί στα δύο.

Ο χείμαρρος  δημιούργησε πάρα πολύ σοβαρά τα προβλήματα , ενώ σύμφωνα με αναφορές παρέσυρε μέχρι και ένα σπίτι.

Στην περιοχή Ψαροπούλι,  οι κάτοικοι έκαναν λόγο για «τρομακτικές στιγμές». Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια , με κάτοικο της περιοχής να δηλώνει πως « ένιωθα σαν να βρίσκομαι σε κατάστρωμα πλοίου».

Παράλληλα να σημειωθεί πως, μεγάλη μάχη έδωσαν σωστικά συνεργεία της πυροσβεστικής  και αρμόδια κλιμάκια της περιφέρειας και του δήμου για να απομακρύνουν ανθρώπους από τις πληγείσες περιοχές ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

«Έχουν πλημμυρίσει εκατοντάδες σπίτια, όλη τη νύχτα βγάζαμε κόσμο, από τις 2.30 το πρωί, βγάζαμε κόσμο από σπίτια. Χρειάστηκε να σπάσουμε και περιφράξεις από σπίτια για να βγάζουμε κόσμο. Μέχρι στιγμής από την εικόνα που έχουμε οι καταστροφές είναι ανυπολόγιστες», ανέφερε λόγο ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπρουνιώτης,  ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε πως από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Προηγούμενο άρθροΒραζιλία – Υποχωρεί ο αριοθμός των νεκρών από κοροναϊό
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία «Αθηνά» – Βράχοι καταπλάκωσαν σπίτια και Ι.Χ. – Ανοιξαν οι δρόμοι