Αυστραλία – Το Σίδνεϊ βγαίνει από καραντίνα ύστερα από τέσσερις μήνες

Οι κάτοικοι του Σίδνεϊ βγήκαν τη Δευτέρα από σχεδόν τέσσερις μήνες αυστηρής καραντίνας, η οποία αποφασίστηκε για τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της επιδημίας Covid-19.

Σε αυτή την πόλη των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, το μέτρο της καραντίνας είχε αποφασιστεί το καλοκαίρι για να αποτραπεί η μετάδοση της παραλλαγής Δέλτα του εξαιρετικά μεταδοτικού κορονοϊού.

106 μέρες

Η καραντίνα ήρθη έπειτα από 106 ημέρες περιοριστικών μέτρων, λόγω της μείωσης των μολύνσεων — 477 κρούσματα που καταγράφηκαν την Κυριακή στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πιο πολυπληθούς της χώρας — και της προόδου του εμβολιασμού, με περισσότερο από το 70% των πληθυσμού άνω των 16 ετών να έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Ορισμένοι χώροι που δέχονται κοινό, όπως τα μπαρ ή οι αίθουσες ψυχαγωγίας αναμένεται να ανοίξουν ξανά από τα μεσάνυχτα για τους εμβολιασμένους πελάτες.

Τα κομμωτήρια θα ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα.

Αυστηρότητα

Από τον Ιούνιο, τα καταστήματα, τα σχολεία και οι επιχειρήσεις είχαν κλείσει για τις λεγόμενες «μη βασικές» δραστηριότητες. Οι μετακινήσεις περιορίζονταν στην απόσταση των πέντε χιλιομέτρων από το σπίτι και δεν ήταν δυνατές οι επισκέψεις σε συγγενείς, η αθλητική δραστηριότητα, η είσοδος σε μαγαζιά για ψώνια ή να παραβρεθεί κανείς σε κηδεία.

«Λίγες χώρες υιοθέτησαν μια τόσο αυστηρή προσέγγιση, ακόμη και ακραία, στη διαχείριση της Covid όσο η Αυστραλία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τιμ Σουτφομασάν, πανεπιστημιακός, Αυστραλός πρώην Επίτροπος για τις διακρίσεις.

Περιοριστικά μέτρα θα συνεχιστούν για λίγες εβδομάδες όσον αφορά τις συναθροίσεις και τα ταξίδια στο εξωτερικό, καθώς και την πλήρη επαναλειτουργία με φυσική παρουσία των σχολείων.

Πηγή: ΑΠΕ

Προηγούμενο άρθροΑποτελούν οι ΑΠΕ την απάντηση στην ενεργειακή κρίση;
Επόμενο άρθροΣυρία – Ενισχύει την οικονομική της συνεργασία με τα ΗΑΕ