Παναθηναϊκός – Βρήκε άσο, ψάχνει για… χημεία

Η απόκτηση του Γιόγκι Φερέλ δείχνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει διάθεση να το παλέψει. Αλίμονο να μην το έκανε. Ήταν εμφανές το πρόβλημα στη θέση του πόιντ γκαρντ κι ο 28χρονος Αμερικανός μοιάζει εξόχως ενδιαφέρουσα περίπτωση. Έχει πολλά καλά στοιχεία, έχει κι αδυναμίες, αλλά αυτό είναι το λιγότερο κακό.

Δεν υπάρχει παίκτης με 259 συμμετοχές στο ΝΒΑ που να μην είναι καλός παίκτης. Αυτό είναι αξίωμα, οπότε δεν χρειάζεται η δική μας συνδρομή στην αποκωδικοποίηση της κίνησης. Πολύ καλός χειριστής μπάλας, «βλέπει» γήπεδο, αξιοποιεί τους ψηλούς όταν βρίσκονται σε κίνηση. Καλός σκόρερ, παρότι δεν είναι spot σουτέρ. Επιλέγει περισσότερο το pull up σουτ κι εμπιστεύεται τρελά το drive του.

Παρότι δεν είναι ψηλός (1μ83), δεν φοβάται να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα, ακόμα κι από τον κεντρικό διάδρομο. Έχει θέματα να επιλύσει στην άμυνα, όπου πρέπει να τον… κρύψει ο Πρίφτης. Είναι βέβαιο ότι στην Ευρωλίγκα θα τον ποστάρουν δίχως έλεος. Όπως επίσης ζητούμενο για τον προπονητή του Παναθηναϊκού είναι να του περάσει την ευρωπαϊκή νοοτροπία. Ο Φερέλ δεν έχει παίξει ποτέ στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού.

Από τους πόιντ γκαρντ που κυκλοφορούν, ο Αμερικανός είναι μια από τις καλύτερες επιλογές. Δεν είναι, όμως, όλα καλά. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον οκτώ παίκτες στο ρόστερ του. Ο Φλόιντ έχει μείνει (για την ώρα) εκτός ελληνικών διοργανώσεων, πλέον πρέπει να μείνει άλλος ένας.

Η πιο λογική κίνηση θα ήταν να μείνει εκτός ο Νέντοβιτς, προκειμένου να μην επιβαρύνεται το μυϊκό του σύστημα. Δεν γίνεται. Αν κρίνουμε από τον σωματότυπο, η αμέσως επόμενη επιλογή έπρεπε να είναι ο Μέικον. Ο Αμερικανός έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια στο ξεκίνημα και πιθανότατα δεν θα θελήσει να του κόψει τον ρυθμό ο Πρίφτης. Ο κλήρος (λογικά) πέφτει στον Πέρι.

Αν κι ήταν στο ξεκίνημα ο πιο εντυπωσιακός από τους νέους παίκτες, ο Αμερικανός έκανε πολύ άσχημα παιχνίδια στην Ευρωλίγκα και κόντρα στον Άρη. Ο αρχικός ενθουσιασμός έγινε προβληματισμός. Αν «κοπεί» ο Πέρι, θα έχει πολλή δουλειά ο Πρίφτης για να τον συνεφέρει. Γιατί είναι αυτονόητο πως θα το θεωρήσει ως έλλειψη εμπιστοσύνης (αν όχι τιμωρία) κι ενδέχεται να τον πάρει από κάτω.

Όπως και να ‘χει, όποιος κι αν μείνει εκτός ελληνικής λίστας, ο κόουτς του Παναθηναϊκού έχει να διαχειριστεί μια ιδιαίτερη κατάσταση. Έχει οκτώ ξένους, εκ των οποίων οι δύο θα παίζουν μόνο στην Ευρωλίγκα. Δεν είναι εύκολο για κανέναν. Ούτε για τον κόουτς, ούτε για τους παίκτες. Κάποιοι θα έχουν καλύτερο ρυθμό από άλλους και κάποιοι (οι κομμένοι) θα προσπαθούν να αποδείξουν την αξία τους.

Από την άλλη, ο Μποχωρίδης θα μείνει (λογικά) εκτός 12άδας στην Ευρωλίγκα. Ο τεχνικός των Πρασίνων δεν έχει δείξει να τον εμπιστεύεται ιδιαίτερα. Θα βρει χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα; Θα δείξει. Πάντως, δεν μοιάζει να είναι… εντός σχεδίων. Αυτά είναι τα… προβλήματα.

Στο σύνολο, στη… σούμα, ο Παναθηναϊκός ενισχύεται σημαντικά. Γίνεται πολύ καλύτερος (αναφερόμαστε στην Ευρωλίγκα), γεμίζει σε όλες τις θέσεις. Αν συνυπολογίσουμε ότι χάρη στην επική ανατροπή και τη νίκη επί της Φενέρ δεν έχει χάσει κάτι, η Ευρωλίγκα… τώρα αρχίζει.

Προηγούμενο άρθροΤριαντόπουλος – Έκτακτη χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια
Επόμενο άρθροΦίλης – Σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Δευτέρας καλεί τους εκπαιδευτικούς