Πήρε το Nations League η Γαλλία (2-1)

Το Nations League έχει νέο κάτοχο και είναι η Γαλλία! Οι «τρικολόρ», σε ένα παιχνίδι που έγιναν απίστευτα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι βρέθηκαν να χάνουν 1-0 από την Ισπανία, ολοκλήρωσαν ακόμη μια μεγάλη ανατροπή (όπως στον ημιτελικό με το Βέλγιο) και κατέκτησαν το Nations League επικρατώντας 2-1.

Το πρώτο 45λεπτο που δεν είχε τίποτα το εντυπωσιακό, έδωσε τη θέση του σε ένα τρομερό δεύτερο μέρος, όπου είχε συνεχόμενα γκολ, δοκάρια, δυνατά μαρκαρίσματα, και ένα αμφισβητούμενο γκολ λίγο πριν το τέλος που έδωσε τη νίκη στο σύνολο του Ντιντιέ Ντεσάν, με τους Γάλλους να προσθέτουν ακόμα ένα διεθνές τρόπαιο στη γεμάτη τροπαιοθήκη τους.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε έχοντας ρυθμό, όμως οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα τον δρόμο προς τις αντίπαλες περιοχές. Η πρώτη φορά που η Γαλλία απείλησε ήταν στο 6′, με τον Μπενζεμά περνάει και τον Σιμόν, όμως βγήκε αρκετά πλάγια με το γύρισμά του να κόβεται εύκολα σε κόρνερ.

Οι Ισπανοί απάντησαν στο 12΄με τον Ογιαρθάμπαλ να βρίσκει στην πλάτη της άμυνας τον Σαράμπια, που όμως σούταρε αδύναμα. Στο 37′ η «φούρια ρόχα» απείλησε ένα απευθείας φάουλ του Αλόνσο, όμως η εκτέλεση του αριστερού μπακ της Τσέλσι πέρασε λίγο άουτ.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε ενώ έσπαγαν με ευκολία το πρέσινγκ των Γάλλων, δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο επιθετικό τους 1/3, και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).

Περισσότερα σε λίγο…

Προηγούμενο άρθροΠρίντεζης – «Ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι»
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία – Σφοδρή καταιγίδα στη Χαλκίδα