Κοροναϊός – Η μεγάλη παγίδα των ελευθεριών που δόθηκαν στους εμβολιασμένους – SOS από ειδικούς

Μια σειρά ειδικοί προειδοποιούν ότι ο κοροναϊός είναι ακόμα εδώ και κάνουν κριτική στα μέτρα της κυβέρνησης που χάρισαν περισσότερες ελευθερίες στους εμβολιασμένους από ό, τι εκτιμούν οι ίδιοι ότι αντέχει η υγειονομική κατάσταση.

Στη λίστα όσων ασκούν κριτική στα προσφάτως ανακοινωμένα μέτρα είναι ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, εξηγώντας αρχικά πως «η πλειοψηφία των εμβολιασμένων έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να κολλήσουν. 80% λιγότεροι εμβολιασμένοι συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους θα κολλήσουν κοροναϊό. Επίσης, έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους που θα είναι δίπλα τους».

Στη συνέχεια ο καθηγητής πρόσθεσε: «Το πρόβλημα είναι αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος και είναι ασυμπτωματικός και μεταφέρει τον ιό στο σπίτι του, που υπάρχουν ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι. Περίπου 600.000 άτομα στη χώρα μας άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί. Προσωπικά, θα προτιμούσα αυτό το άνοιγμα να γίνει ένα μήνα αργότερα, ώστε να έχει γίνει η τρίτη αναμνηστική δόση στις ευπαθείς ομάδες».

Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας, ο Ηλίας Μόσιαλος ξεκαθάρισε πως «με την παραλλαγή Δέλτα δεν θα φτάσουμε στο τείχος ανοσίας. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πάρα πολλά χρόνια με τον ιό».

Η εκτίμηση Μόσιαλου για τα νέα μέτρα

Οι φόβοι άλλων ειδικών

«Διάβασα με προσοχή την απόφαση της Επιτροπής και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Δυστυχώς προκύπτει ένα κλίμα να θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα ενώ δεν έχει τελειώσει η πανδημία. Πιστεύω ότι δίνουμε λάθος μήνυμα. Πρέπει να επιμείνουμε στα μέτρα προστασίας. Με προβληματίζει η άρση των μέτρων, γιατί δεν νομίζω ότι θα έχουμε τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να ισχύσουν όπως πρέπει τα μέτρα ελευθερίας», σημείωσε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος στο ΜΕGA, σχετικά με τις ελευθερίες που δίνονται στους εμβολιασμένους.

Προηγούμενο άρθροΣυμπέθεροι από τα Τίρανα – Αυτή είναι η σύζυγος του δημάρχου Κουδουναρίου
Επόμενο άρθροΒέλγιο – Μεγάλη διαδήλωση για το Κλίμα