Ιερώνυμος – Όποιος διαφωνεί με τη γραμμή της Εκκλησίας να αποσυρθεί στο σπίτι του

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα στους διαφωνούντες με την κεντρική γραμμή της Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα κατά τη χειροτονία του νέου μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου.

Πιο συγκεκριμένα, να πηγαίνουν σπίτι τους όσοι διαφωνούν με την κεντρική γραμμή της Εκκλησίας και της Ιεράς Συνόδου, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στο πλαίσιο της χειροτόνησης του νέου Μητροπολίτη Καστοριάς Καλλίνικου, ο Ιερώνυμος ανέφερε ότι όποιος έχει διαφορετικές απόψεις μπορεί «να αφήσει τα καθήκοντά του και να προσέλθει στο σπίτι του, στο μοναστήρι του, στο κελί του, και από κει να έχει τις θέσεις τις δικές του…».

«Αποτείχιση»

Με βάση όσα αναφέρει το ecclesia.gr, ο Ιερώνυμος αναφέρθηκε στις προσωπικές θέσεις, τις ισχυρές γνώμες, την αμφισβήτηση και την προσωπική ελευθερία που μπορεί να εκφράσει ο καθένας για καταλήξει όμως στο συμπέρασμα πως τίποτα από αυτά δεν μπορεί να σταθεί πάνω από την βούληση της Ιεράς Συνόδου.

Ο Αρχιεπίσκοπος χρησιμοποίησε τη λέξη «αποτείχιση» και κάλεσε όσους τοποθετούν τη βούληση τους πάνω από αυτήν της Ιεράς Συνόδου να αποτειχιστούν και να ιδιωτεύσουν.

Προηγούμενο άρθροΟι ενδεκάδες του τελικού του Nations League
Επόμενο άρθροH Ακροδεξιά βγήκε ξανά στην επιφάνεια με όχημα τους… ψεκασμένους