Η πρώτη μετεκλογική συνάντηση μεταξύ του τσέχου προέδρου, Μίλος Ζέμαν, και του πρωθυπουργού, Αντρέι Μπάμπις, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής. Ωστόσο, ένα ασθενοφόρο φάνηκε να αναχωρεί από την οικία του πρώτου, μεταφέροντας τον πρόεδρο στο Κεντρικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε τον πρωθυπουργό στην οικία του, την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Μίλος Ζέμαν στο Twitter.

Το κοινό δεν έμαθε τίποτα άλλο για τη συνάντηση με τον πρόεδρο, η υγεία του οποίου είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Επίσης, το προεδρικό μέγαρο δεν δημοσίευσε καν φωτογραφία από τη συνάντηση, όπως συνηθίζει, ενώ ούτε ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε μπροστά σε δημοσιογράφους που τον περίμεναν στην πύλη. Αντ’ αυτού, η λιμουζίνα του έφυγε από την πίσω έξοδο.

Λίγο μετά το μεσημέρι, ένα ασθενοφόρο αναχώρησε από τις εγκαταστάσεις, συνοδευόμενο από αστυνομικά αυτοκίνητα, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες.

Σημειώνεται πως τον Σεπτέμβριο, ο Ζέμαν νοσηλεύτηκε για οκτώ ημέρες στο νοσοκομείο, ενώ προσφάτως ο 77χρονος πολιτικός, άρχισε να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο λόγω νευροπάθειας στα πόδια του.

Δείτε βίντεο

Προηγούμενο άρθροΚΚΕ – Φτάνει ο εμπαιγμός για την Εύβοια – Τώρα αντιπλημμυρικά έργα
Επόμενο άρθροΓεννηματά – Πρέπει να «τρέξουν» τα αντιπλημμυρικά έργα στην Εύβοια και τις πυρόπληκτες περιοχές