Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δοκάρι και έξω… δάγκας, δοκάρι και μέσα μάγκας. Για γέλια ήταν η εθνική μας στο δεύτερο ημίχρονο στη Γεωργία. Με μια ανούσια κατοχής μπάλας, που την έφτασε ως το 90΄να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Λόρια.

Και εκεί που ο Φαν Σιπ συνέχιζε το ρεσιτάλ να ψάχνει νίκη, με άμυνα στημένη στο ένα τρίτο του γηπέδου- παίζοντας χωρίς σέντερ φορ σε μια κορυφαία στιγμή της σύγχρονης προπονητικής; Να σου ο μάγκας ο Λιθουανός με τη σφυρίχτρα. Εκείνος που θα πρέπει να του ανάψουμε μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του.

Και πιο μάγκες; Οι συμπατριώτες του Φαν Σιπ στο VAR. Ο Γιόχεμ Κάμφις και Ζόι Κόου από την Ολλανδία. Μεγάλη η χάρη τους. Έψαξαν μια φάση στο 90΄που δεν την κατάλαβε κανείς από την εθνική μας ομάδα. Ούτε διαμαρτυρήθηκαν οι παίκτες μας. Ούτε πήραν χαμπάρι στον πάγκο, το πέναλτι από το χέρι του Γιορμπελίτζε στην περιοχή της Γεωργίας.
Ήταν πέναλτι; Ήταν. Δεν το συζητά κανείς αυτό.

Χαμπάρι δεν το πήρε κανείς, πέρα από τους δύο μάγκες Ολλανδούς στο VAR. Και από τον Λιθουανό που πήγε το είδε μόνος του και έδειξε τη «βούλα». Αν δεν υπήρχε αυτό, θα μέναμε από βενζίνη στη Γεωργία. Τώρα έχουμε το δικαίωμα να πάμε να παίξουμε έναν «τελικό» στην Σουηδία. Με τη πλάτη στον τοίχο, αλλά τελικό. Με δικαίωμα στο να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας…

Προηγούμενο άρθροΧρυσό «διπλό» και πάει για τελικό (0-2)
Επόμενο άρθροΧάμερ – «Μπορούμε να κάνουμε θόρυβο σε Ελλάδα και Ευρώπη»