Φωτιές – Περισσότερες από 35 οι πτήσεις του Beriev-200 πάνω από τα πύρινα μέτωπα

Το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200 πέταξε πάνω από 35 φορές ώστε να συμμετέχει σε επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Όπως ενημερώνει το Rostec, η εταιρεία παραγωγής, το ρωσικό «θηρίο» πέταξε πάνω από 100 ώρες πάνω από τα πύρινα μέτωπα.

«Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης στην Ελλάδα, το ρωσικό Be-200 πέταξε πάνω από 100 ώρες. Το πλήρωμα, που πλέον εργάζεται ως ομάδας πυρόσβεσης, έκανε 36 ταξίδια για να εξαλείψει τις πιο δύσκολες φωτιές σε επτά περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Κρήτης και της Ρόδου» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Το πελώριο αεροσκάφος έχει κάνει περισσότερες από 400 ρίψεις νερού, με το σύνολο που έχει ρίξει να είναι 2,5 τόνοι.

«Παρά τις πολλές πτήσεις, το αεροσκάφος είναι σε καλή κατάσταση. Το πλήρωμα επιδεικνύει μεγάλο επαγγελματισμό, σε αυτό δίνεται έμφαση από ντόπιους ειδικούς στον τομέα της πυρόσβεσης» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αίτημα για αποστολή δεύτερου Beriev-200 στην Ελλάδα

Σημειώνεται πως η συνεισφορά του στη μάχη με τις φλόγες είναι τόσο μεγάλη – κάτι που φάνηκε και στη Βαρυμπόμπη – που η ελληνική πλευρά έκανε αίτημα για αποστολή ακόμη ενός αεροσκάφους στη χώρα.

Υπήρξε επίσημο αίτημα στη Μόσχα, σύμφωνα με πηγές του Sputnik, αλλά και το ίδιο μεταφέρθηκε και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.

Πόσο μας κοστίζει

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ενοικίαση του αεροσκάφους Beriev κόστισε στην Ελλάδα λίγο κάτω από 3,8 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερις μήνες.

Η αγορά του, αυτή τη στιγμή, εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 65.000.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΑκραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική και άλλες 5 περιοχές την Παρασκευή – Δείτε πού
Επόμενο άρθροΣτις πληγείσες περιοχές για αυτοψίες οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών