Φωτιά στην Εύβοια – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Εκκενώνεται το Μαντούδι

Στο έλεος της φωτιάς έχει παραδοθεί η Βόρεια Εύβοια. Το πύρινο μέτωπο μαίνεται ανάμεσα στη Σκεπαστή και τους Κουρκουλούς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τον χρόνο για να το περιορίσουν ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο τους.

«Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο»

Λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ της Πέμπτης (5/8) ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, τόνιζε ότι οι προσπάθειες να ελεγχθεί η φωτιά δεν αποδίδουν. «Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του Δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις» ανέφερε στη δραματική έκκλησή του.

Σημειώνεται ότι συνολικά έχουν εκκενωθεί 25 οικισμοί στην περιοχή, όπου επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 65 οχήματα, δημοτικές και εθελοντικές οργανώσεις.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 17:00 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Αγία Άννα, Παλαιόβρυση, Κεραμεία και Αγκάλη Ευβοίας. «Αν βρίσκεστε στην #ΑγίαΆννα, #Παλαιόβρυση, #Κεραμεία, #Αγκάλη #Εύβοιας εκκενώστε τώρα προς #Μαντούδι» ανέφερε το μήνυμα.

Προηγούμενο άρθροΦωτιές στην Αττική – Στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι δύο εθελοντές πυροσβέστες
Επόμενο άρθροΣυγκινητικό βίντεο για το «αντίο» Μέσι