Ψάχνουν τον Λιγνάδη και για κατοχή παιδικής πορνογραφίας! (Photo- ντοκουμέντα)

Του Νίκου Νικολετάκη

Πρόκειται για ελάχιστα στοιχεία σε σχέση με τις συνολικές επαφές και συνομιλίες του ηθοποιού και σκηνοθέτη τα οποία «κρύβονταν» μέσα στο «ηλεκτρονικό οπλοστάσιο» του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο πάντως δεν ερευνήθηκε.

Οι Αρχές τα απέκτησαν κάνοντας «έφοδο» στα διαμερίσματά του στις οδούς Λευκωσίας και Σφακίων. Από την οικία με τον αριθμό 4 επί της οδού Λευκωσίας, στην οποία κατοικεί ο Γιάννης Λιγνάδης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποσπάσουν έναν ασημί φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένα μαύρο κινητό Samsung, μία κάρτα σύνδεσης και έναν σκληρό δίσκο.

Από το διαμέρισμα επί της οδού Σφακίων 4 όπου κατοικεί ο ∆ημήτρης Λιγνάδης κατάσχεσαν ένα μαύρο USB, δύο CD και ένα στέλεχος κάρτας SIM.

Ευρήματα
Στο μαύρο τηλέφωνο Samsung που κατασχέθηκε από το σπίτι του αδελφού του κατηγορουμένου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, αποθηκευμένες φωτογραφίες και βίντεο γυμνών νεαρών που αγγίζουν τα όρια της ανηλικότητας! Παρότι τα συγκεκριμένα ευρήματα τέθηκαν υπόψη των ανακριτικών Αρχών, εντούτοις δεν εξήχθησαν αντίγραφα προκειμένου να σταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ώστε να ερευνηθεί τυχόν διάπραξη του αδικήματος της παιδικής πορνογραφίας. Ωστόσο, με αίτημά του ο εκ των δικηγόρων στήριξης της κατηγορίας Γιάννης Βλάχος ζήτησε να εξαχθούν αντίγραφα και να πραγματοποιηθεί νέα εισαγγελική έρευνα. Το αίτημα έγινε δεκτό από την ανακρίτρια και ως εκ τούτου το «μπαλάκι» πέφτει πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας.
Από την εργαστηριακή εξέταση πάντως προκύπτει ότι οι φωτογραφίες αυτές είχαν ληφθεί από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου, δηλαδή από τον ίδιο τον ∆ημήτρη Λιγνάδη. Σε μία φωτογραφία που φαίνεται να «τραβήχτηκε» στις 5 Νοεμβρίου του 2019 από το κινητό του κατηγορουμένου απεικονίζεται ένας νεαρός να κοιμάται γυμνός!

Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αρκετές ακόμη φωτογραφίες ανδρών που επιδεικνύουν απόκρυφα σημεία του σώματός τους, ενός νεαρού αγοριού (εκτιμάται ότι είναι ανήλικο), καθώς και μίας γυμνής κοπέλας σε παραλία.

USB
Τα περισσότερα από αυτά τα ευρήματα εντοπίστηκαν στον αφαιρούμενο σκληρό δίσκο USBKingston, ο οποίος βρέθηκε και κατασχέθηκε σε μια στυλοθήκη στο σπίτι του σκηνοθέτη. Στον σκληρό δίσκο βρέθηκε μάλιστα υλικό σκληρής πορνογραφίας και συγκεκριμένα δύο βίντεο (μοιάζουν να είναι ερασιτεχνικά), στο ένα εκ των οποίων καταγράφεται η ερωτική συνεύρεση ανδρών (δεν φαίνονται τα πρόσωπά τους) με βοηθήματα σιδερένια αντικείμενα τα οποία διεισδύουν στο σώμα τους.

Το συγκεκριμένο ψηφιακό αρχείο περιείχε πολλές συνομιλίες του ηθοποιού κυρίως με άνδρες αλλοδαπούς, από τις 3 Ιανουαρίου του 2011 έως και τις 9 Μαρτίου του 2012. Από το «σάρωμα» του κινητού και του υλικού (USB, εξωτερικών σκληρών και CD που κατασχέθηκαν) βρέθηκαν πάνω από 3.600 συνομιλίες στην ξεπερασμένη εφαρμογή ΜSN που χρησιμοποιούσε ο Λιγνάδης το 2011. Στην έκθεση κατάσχεσης καταγράφονται συνολικά 110 σελίδες συνομιλιών του ηθοποιού με άνδρες και γυναίκες. Στις περισσότερες από αυτές ο ηθοποιός εμφανίζεται να συνομιλεί διαδικτυακά με άνδρες, η ηλικία των οποίων δεν μπορεί να προσδιοριστεί.
Υπάρχουν εκατοντάδες μηνύματα καθαρά σεξουαλικού περιεχομένου και άλλα στα οποία ο προσωρινά κρατούμενος σκηνοθέτης κλείνει ραντεβού για σεξ.

16χρονος πρωταγωνιστής
Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν φωτογραφίες του ∆ημήτρη Λιγνάδη με ένα νεαρό αγόρι το οποίο έχρισε πρωταγωνιστή σε ηλικία 16 ετών, σε μια πολυσυζητημένη παράσταση η οποία προκάλεσε αντιδράσεις. Υπάρχει σέλφι στην οποία ο σκηνοθέτης απεικονίζεται να αγκαλιάζει τρυφερά τον νεαρό στο κρεβάτι.

Σε άλλες ποζάρουν μαζί στην παραλία, ενώ οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους και εικονομηνύματα που είχε στείλει ο νεαρός στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού μέσω Instagram στα οποία αφήνει ερωτικά υπονοούμενα.

Σε ένα από αυτά εμφανίζεται ημίγυμνος με πετσέτα και γράφει: «Άφτερ μπαθ. Αύριο σ’ έρχομαι».

Σε άλλο απεικονίζεται να κρατάει τα γεννητικά του όργανα και αναφέρει: «Για τον Λατίνο ζητωκραυγές!».

Σε νέο μήνυμα και παρόμοια πόζα με την πετσέτα λέει: «Πολύ κλέος σήμερα».
Υπάρχει και μήνυμα στο οποίο βρίσκεται ημίγυμνος στο κρεβάτι και στέλνει ευχές για τα γενέθλια του Λιγνάδη: «Τα επόμενά σου μαζί έτσι;».

Στο συγκεκριμένο πρόσωπο είχε αναφερθεί, μέσω της κατάθεσής του, και ο Παύλος Φ., ο οποίος καταγγέλλει ότι έμεινε στο σπίτι του Λιγνάδη ένα επτάμηνο το 2015 και βιάστηκε δύο φορές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, μια φορά κατά τη διάρκεια επίσκεψης της μάνας του νεαρού πρωταγωνιστή στο διαμέρισμα του ηθοποιού, εκείνος του είχε ζητήσει να είναι παρών για να πειστεί η μαμά ότι δεν τρέχει κάτι με τον γιο της!

Συνοµιλίες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι συνομιλίες που βρέθηκαν στο USB στικ τις οποίες κρατούσε ο ηθοποιός ως τρόπαιο! Από ορισμένες τις οποίες αποκαλύπτει η «Μ» προκύπτει πως οι συνομιλητές του Λιγνάδη πιθανώς να ήταν ανήλικοι.

Πηγή: dikastikoreportaz.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Πήραν με το αυτοκίνητο 27χρονο που έκανε οτοστόπ και τον λήστεψαν
Επόμενο άρθροΟυκρανία – Λευκορώσος ακτιβιστής βρέθηκε νεκρός σε πάρκο κοντά στο σπίτι του