Φωτιά στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώνεται οικισμός – Νέο μήνυμα από το το 112

Μάχη σε τρία μέτωπα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Βαρυμπόμπη που πλέον απειλεί και κατοικημένες περιοχές.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, καθώς στόχος είναι η οριοθέτηση της πυρκαγιάς πριν πέσει η νύχτα. Γι αυτό και οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα είναι συνεχείς. Πριν λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Αδάμες, που θεωρείται και το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς. Το δεύτερο βρίσκεται στην Άνω Βαρυμπόμπη και το τρίτο στους ιππικούς ομίλους. Στς Αδάμες έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις  για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Η επιχείρηση κατάσβεσης επικεντρώνεται σε τρεις εστίες: Στην Ανω Βαρυμπόμπη, στον Ιππικό Ομιλο, όπου έχουν απομακρυνθεί εργαζόμενοι και άλογα, ενώ το μέτωπο που ανησυχεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι αυτό που κινείται προς τον οικισμό Αδάμες. Εκεί, η Πυροσβεστική έχει στήσει ένα «τοίχος» από επίγειες δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της περιοχής, προειδοποιώντας τους πολίτες να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

«Αν είστε την περιοχή Μορτερού βόρεια του κόμβου Ερυθραίας κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες, ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού» αναφέρει το μήνυμα.

Στην περιοχή ακούγονταν εκρήξεις, πιθανότατα από μετασχηματιστές υψηλής τάσης ενώ έκλεισε η Εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας για προληπτικούς λόγους. Συγκεκριμένα, η Τροχαία έκλεισε την Εθνική Οδό, το ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος της Λυκόβρυσης.

Πού έχει διακοπή κυκλοφορίας 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε :

-Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά
-Ν.Ε.Ο Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία
-Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – Ταβέρνα Λάμπρος)
-Τατοΐου από Λεωφόρο Κύμης έως την οδό Ερυθραίας
-Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης

Προηγούμενο άρθροΦωτιά στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώθηκε κατασκήνωση
Επόμενο άρθροΚιμ Γιονγκ Ουν – Μυστηριώδες σημάδι στο κεφάλι του πυροδοτεί φήμες για την κατάσταση της υγείας του