Φωτιά στην Αχαΐα – Πώς μπήκαν οι πυρκαγιές σε Δροσιά και Ελεκίστρα – Τι έγινε στη Ζήρια

Η φωτιά στην Αχαΐα προκάλεσε τεράστιες καταστροφές, κάηκαν δεκάδες σπίτια και πάνω από τρεις χιλιάδες στρέμματα, όπως ανακοίνωσε το Meteo. Οι Αρχές ερευνούν τα αίτια των πυρκαγιών, αλλά φαίνεται ότι ήδη υπάρχουν νεότερα σε σχέση με αυτό το ζήτημα.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η φωτιά στην Ελεκίστρα της Αχαΐας ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο με αποτέλεσμα να καούν σπίτια, ελαιώνες, στάβλοι και ζώα. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε κεντρικό δρόμο – κοντά στο κοιμητήριο της περιοχής – και περίπου 500 μέτρα από σπίτι. Σύμφωνα με μαρτυρία του ιδιοκτήτη, την ώρα που είχε επιστρέψει από τα ψώνια της ημέρας, άκουσε έναν θόρυβο και αμέσως είδε τις φλόγες. Επιχείρησε με τη σβήσει μόνος του, όμως επεκτάθηκε γρήγορα.

Η φωτιά που ξεκίνησε από τη Ζήρια και επεκτάθηκε σε όλη την περιοχή, προκλήθηκε πιθανώς από αναζωπύρωση προηγούμενης πυρκαγιάς που είχε τεθεί υπό έλεγχο προ δύο ημερών.

Η πυρκαγιά στη Δροσιά του Δήμου Ερυμάνθου ξεκίνησε πιθανότατα από εμπρησμό. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, προσήχθη νεαρός κάτοικος, ωστόσο είχε άλλοθι και αφέθηκε ελεύθερος. Στο στόχαστρο των Αρχών, βρίσκεται και ένα ακόμα άτομο, το οποίο αναζητείται. Πρόκειται για ηλικιωμένο που έχει κτηματικές διαφορές με συντοπίτη του.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι την ώρα που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στον Ριγανόκαμπο βρέθηκαν προσανάμματα – ξερά χόρτα εμποτισμένα με εύφλεκτο υλικό – κοντά σε στρατιωτική μονάδα.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη – Ξυλοκόπησαν ανήλικο – Τον έδεσαν και τον χτυπούσαν με ζώνη
Επόμενο άρθροΚρήτη – Άνδρας ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μπροστά στα μάτια του παιδιού τους