Λοβέρδος – Συνάντηση με Δένδια – Η Τουρκία συμπεριφέρεται ανοιχτά ως ταραξίας

Συνάντηση με τον τομεάρχη Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ Αντρέα Λοβέρδο είχε ο Νίκος Δένδιας ολοκληρώνοντας την ενημέρωση των εκπροσώπων των κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την τουρκική παραβατικότητα.

«Συναντήθηκα με τον Αντρέα Λοβέρδο, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις τουρκικές παράνομες εξαγγελίες για τα Βαρώσια» έγραψε στο twitter ο Νίκος Δένδιας, ενώ ο Αντρέας Λοβέρδος σε δήλωσή του επεσήμανε ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται απροκάλυπτα ως κράτος-ταραξίας.

Στη δήλωσή του ο υπεύθυνος του ΚΙΝΑΛ για την εξωτερική πολιτική τόνισε ότι η Τουρκία κλιμακώνει τις διπλωματικές και πολιτικές ενέργειές της μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν τον Ιούνιο.

Αναλυτικά η δήλωση του Αντρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Όπως κάθε φορά η συζήτηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Δένδια ήταν αφενός ειλικρινής και αφετέρου κάλυψε όλα τα θέματα.

»Εκείνο που έχω να πω ως εκπρόσωπος του κόμματός μου σχετίζεται με τη στάση της Τουρκίας αυτή την εποχή. Ο Πρόεδρος Ερντογάν εξήγαγε την επανένταξη των διερευνητικών επαφών και του μορατόριουμ σε ό,τι αφορά τους στόλους και τις θάλασσες.

»Από την άλλη πλευρά όμως από την επομένη της συναντήσεώς του τον Ιούνιο με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και μέχρι σήμερα κλιμακώνει τις διπλωματικές και πολιτικές του ενέργειες σε ό,τι αφορά τα θέματα Ελλάδας και Τουρκίας και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό μιλά πια ανοικτά για διχοτόμηση, τη διχοτόμηση που έχουν καταδικάσει όλα τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

»Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πια οτι η Τουρκία είναι ένα κράτος-ταραξίας και κράτος-ταραξίας είναι αυτό που παραβιάζει μονομερώς τη διεθνή νομιμότητα και στη συνέχεια μιλά με τους χειρότερους όρους για όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις δυνάμεις που ανήκουν στις χώρες εκείνες, οι οποίες συζητούν Διεθνές Δίκαιο και ειρηνική διευθέτηση. Η Τουρκία λοιπόν συμπεριφέρεται πια ανοικτά ως κράτος-ταραξίας».

Προηγούμενο άρθροΠότε επιστρέφει στην Ελλάδα ο Μίλτος Τεντόγλου
Επόμενο άρθροΣεισμός 3,4 Ρίχτερ στην Κάσο