Πυρκαγιές: Ποιες περιοχές της Αττικής κινδυνεύουν να γίνουν νέο «Μάτι»

Δεκαοχτώ περιοχές ως «άμεσου κινδύνου» για τη μετατροπή τους σε περίπτωση πυρκαγιάς σε νέο Μάτι, ανέδειξε πριν από λίγο καιρό, το πρόγραμμα προσομοίωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, έχουν γίνει ήδη μελέτες για τις εν λόγω περιοχές και το προσεχές διάστημα, ειδικά συνεργεία θα αναλάβουν την υλοποίηση κρίσιμων έργων αντιπυρικής θωράκισής τους, όπως η τοποθέτηση δεξαμενών, η διάνοιξη δρόμων διαφυγής και άλλα, προκειμένου να αποτραπεί νέα τραγωδία.

Στις πρώτες περιοχές που θα γίνουν παρεμβάσεις είναι η Ιπποκράτειος Πολιτεία, ενώ ανάμεσα στις 18 περιοχές συγκαταλέγονται το Πόρτο Γερμενό και ο Σχοινιάς.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαρδαλιάς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Χαράς Καφαντάρη είχε πει: «Τρέχουμε πρόγραμμα προσομοιώσεων. Μετά από την άσκηση ρωτήσαμε την αρμόδια υπηρεσία να μας υποδείξει τις επικίνδυνες περιοχές της Αττικής που μπορούν να γίνουν «Μάτι». Μας έδειξαν 18 περιοχές. Η δική μας αρχική εκτίμηση ήταν για 4 που όλοι έχουμε δει δια γυμνού οφθαλμού σε Πόρτο Γερμενό, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Σχοινιά κ.α. Το πρόβλημα όλων αυτών των περιοχών υπάρχει εδώ και δεκαετίες αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα. Εμείς αναλάβαμε και αυτή την ευθύνη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Κηρύξαμε και τις 18 περιοχές ως άμεσου κινδύνου για να δώσουμε την δυνατότητα στους αυτοδιοικητικούς να καθαρίσουν και να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Παράσυρση πεζής από αμαξοστοιχία στο Κορδελιό
Επόμενο άρθροΟλυμπιακοί Αγώνες: Ποιοι Έλληνες διεκδικούν μετάλλιο