Υποχρεωτικός εμβολιασμός: «Σφίγγει ο κλοιός» για τρεις κατηγορίες – Ποιοι εργαζόμενοι βρίσκονται στο στόχαστρο

Την ώρα που η επιχείρηση «πειθώ» συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από την κυβέρνηση με υπουργούς και αρμόδιους να τονίζουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν τη σημασία του εμβολιασμού για να κερδίσουμε πίσω την ελευθερία μας, τόσο σφίγγει ο κλοιός και για τους ανεμβολίαστους.

Με τα δύο σχέδια να εξελίσσονται ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αφενός προσπαθεί να πείσει τους πολίτες να τρέξουν να τσιμπηθούν, βάζοντας μάλιστα στο παιχνίδι και τους ιδιώτες γιατρούς και τους φαρμακοποιούς για τους οποίους και ανακοινώθηκαν σήμερα οικονομικά κίνητρα για κάθε πολίτη που θα εμβολιάζεται, αφετέρου πατάει γκάζια στο θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις όποιες αντιδράσεις.

Άλλωστε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε σε όλους όσους αρνούνται να εμβολιαστούν και επικαλούνται τον καταστατικό χάρτη της χώρας, με το άρθρο 25, παράγραφο 4 του Συντάγματος.

Έκκληση στους εκπαιδευτικούς με φόντο την… υποχρεωτικότητα

«Tο Kράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός παράλληλα πρόσθεσε στη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ότι «δεν μπορεί να περιορίζεται η προσπάθεια μόνο στο κεντρικό μήνυμα  που εκπέμπεται από κυβέρνηση και ειδικούς» και κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή έτσι ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν και οι πιο καχύποπτοι.

Την ίδια ώρα, καθόλου τυχαία δεν θεωρήθηκε η επιλογή του πρωθυπουργού να καλέσει μέσα από το Διεθνές Συνέδριο Ψυχικής Υγείας στην Αθήνα τους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν.

Προηγούμενο άρθροΒαρώσια: Ικανοποίηση στην Αθήνα για την επαναβεβαίωση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ στο ΣΑ
Επόμενο άρθροΣτο φως για πρώτη φόρα έργα του Χοκουσάι – Μεγάλη έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο